Vluchten van Brussel naar Curacao

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Curacao te vinden

Populairste Airline: KLM
15 % van de vluchten op de route Brussel – Curacao worden geboekt bij KLM.
KLM
15 %
Air Canada
0 %
Lufthansa
0 %
Tip: 15 dagen voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 15 dagen voor vertrek boekt. Zo kan je tot 46 % besparen.
15 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Het laagst zijn de ticketprijzen donderdag. Hier reis je tot 28 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Londen-Heathrow en Miami
Met 28 % van alle gemaakte boekingen is de route via Londen-Heathrow en Miami het meest populair.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Londen-Heathrow Miami International Airport, FL
33h 57min, vanaf € 625
28 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Miami International Airport, FL
33h 22min, vanaf € 590
28 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
29h 20min, vanaf € 566
16 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Curacao

Curaçao; Een stukje Nederland in de Cariben

 Het hoofdeiland van de Nederlandse Antillen is Curaçao. Gelegen in de Caribische Zee staat het bekend om zijn vele stranden, goede klimaat en uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.

Eiland voor zonaanbidders

 Wie van lekker weer houdt, zit op Curaçao goed. Het eiland heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen dat van januari tot en met september duurt. De resterende maanden worden gekenmerkt door overvloedige regenval, al blijft de temperatuur wel op niveau. Deze ligt namelijk elke dag tussen 25 en 30 graden Celsius. Interessante evenementen zijn het Curaçao International Jazz Festival dat in mei wordt georganiseerd, en de Dag van de Vlag. Deze nationale feestdag vindt plaats op 2 juli. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met uiteenlopende culturele en muzikale festiviteiten.

 Paspoort volstaat bij bezoek aan Curaçao

Wie zijn vakantie op Curaçao wil doorbrengen kan zo op het vliegtuig stappen. Voor een bezoek aan het eiland volstaat een geldig paspoort en het aanvragen van een visum is dan ook niet nodig. Door de aangename zeetemperatuur en bijzondere onderwaterwereld is Curaçao geliefd bij zwemmers en duikers. Vooral in het noorden kunnen voor de kust echter sterke stromingen staan. Watersporters dienen hier dus extra voorzichtig te zijn. Ook op het eiland zelf moet de veiligheid in acht worden genomen. De toeristische gebieden kunnen als veilig worden beschouwd, maar daarbuiten is het aan te raden om bezittingen en kostbaarheden goed in de gaten houden. De prijzen liggen lager dan in Nederland. Het verschil kan voor lokale producten zelfs oplopen tot ongeveer 50%. Importartikelen kosten vergeleken met Nederland juist meer.

Lokaal vervoer via huurauto of taxi

Na aankomst op de luchthaven Curaçao International Airport in het noorden van het eiland wordt geadviseerd om per taxi of huurauto verder te reizen. Taxi’s zijn minder duur dan in Nederland en in de omgeving van het vliegveld zijn de nodige autoverhuurlocaties te vinden. Er is ook openbaar vervoer op Curaçao, maar de bussen volgen niet zo’n strak dienstrooster als in Nederland. De prijzen voor een overnachting op het eiland beginnen op ongeveer 35 Amerikaanse dollar.

Informatie over de vlucht Brussel - Curacao
Vluchtinformatie Brussel - Curacao
  • Afstand: 7809 km
Topvliegroutes