Populairste Airline: KLM
Op de vliegroute Brussel – Curacao kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij KLM.
KLM
15 %
Lufthansa
3 %
TUI fly Belgium
0 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 2 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 31 % besparen.
62 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op donderdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Madrid en Miami
Een vlucht met tussenstop in Madrid en Miami is met 31 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Madrid-Barajas Miami International Airport, FL
32h 05min, vanaf € 588
31 %
2 tussenstops Londen-Heathrow Miami International Airport, FL
34h 46min, vanaf € 625
20 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
29h 20min, vanaf € 658
17 %
Retour al vanaf € 430,00
Voor maar € 430,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 16-03-20 en een terugvlucht op 25-03-20.

€ 430
goedkoop
€ 388
duur
€ 1 703

Curaçao; Een stukje Nederland in de Cariben

 Het hoofdeiland van de Nederlandse Antillen is Curaçao. Gelegen in de Caribische Zee staat het bekend om zijn vele stranden, goede klimaat en uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.

...

Eiland voor zonaanbidders

 Wie van lekker weer houdt, zit op Curaçao goed. Het eiland heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen dat van januari tot en met september duurt. De resterende maanden worden gekenmerkt door overvloedige regenval, al blijft de temperatuur wel op niveau. Deze ligt namelijk elke dag tussen 25 en 30 graden Celsius. Interessante evenementen zijn het Curaçao International Jazz Festival dat in mei wordt georganiseerd, en de Dag van de Vlag. Deze nationale feestdag vindt plaats op 2 juli. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met uiteenlopende culturele en muzikale festiviteiten.

...

 Paspoort volstaat bij bezoek aan Curaçao

Wie zijn vakantie op Curaçao wil doorbrengen kan zo op het vliegtuig stappen. Voor een bezoek aan het eiland volstaat een geldig paspoort en het aanvragen van een visum is dan ook niet nodig. Door de aangename zeetemperatuur en bijzondere onderwaterwereld is Curaçao geliefd bij zwemmers en duikers. Vooral in het noorden kunnen voor de kust echter sterke stromingen staan. Watersporters dienen hier dus extra voorzichtig te zijn. Ook op het eiland zelf moet de veiligheid in acht worden genomen. De toeristische gebieden kunnen als veilig worden beschouwd, maar daarbuiten is het aan te raden om bezittingen en kostbaarheden goed in de gaten houden. De prijzen liggen lager dan in Nederland. Het verschil kan voor lokale producten zelfs oplopen tot ongeveer 50%. Importartikelen kosten vergeleken met Nederland juist meer.

...

Lokaal vervoer via huurauto of taxi

Na aankomst op de luchthaven Curaçao International Airport in het noorden van het eiland wordt geadviseerd om per taxi of huurauto verder te reizen. Taxi’s zijn minder duur dan in Nederland en in de omgeving van het vliegveld zijn de nodige autoverhuurlocaties te vinden. Er is ook openbaar vervoer op Curaçao, maar de bussen volgen niet zo’n strak dienstrooster als in Nederland. De prijzen voor een overnachting op het eiland beginnen op ongeveer 35 Amerikaanse dollar.

...