Populairste Airline: British Airways
De meeste passagiers op de route Brussel – Curacao reizen het liefste met British Airways.
British Airways
19 %
KLM
15 %
Brussels Airlines
2 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Om 43 % te besparen boekt u uw ticket het beste 3 maanden voor vertrek .
105 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: mei
Vliegtickets van Brussel naar Curacao zijn het goedkoopst in de maanden mei.
Goedkoopste weekdag: maandag
De prijzen variëren per dag van de week. maandag zijn vliegtickets tot 5 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Londen-Heathrow en Miami
Van alle vluchten is de route via Londen-Heathrow en Miami met 24 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Londen-Heathrow Miami International Airport, FL
33h 57min, vanaf € 791
24 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Miami International Airport, FL
38h 51min, vanaf € 792
20 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
12h 40min, vanaf € 471
16 %
Retour al vanaf € 471,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 20-05-19 en de terugvlucht op 10-06-19.

€ 471
goedkoop
€ 471
duur
€ 1 497

Curaçao; Een stukje Nederland in de Cariben

 Het hoofdeiland van de Nederlandse Antillen is Curaçao. Gelegen in de Caribische Zee staat het bekend om zijn vele stranden, goede klimaat en uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.

...

Eiland voor zonaanbidders

 Wie van lekker weer houdt, zit op Curaçao goed. Het eiland heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen dat van januari tot en met september duurt. De resterende maanden worden gekenmerkt door overvloedige regenval, al blijft de temperatuur wel op niveau. Deze ligt namelijk elke dag tussen 25 en 30 graden Celsius. Interessante evenementen zijn het Curaçao International Jazz Festival dat in mei wordt georganiseerd, en de Dag van de Vlag. Deze nationale feestdag vindt plaats op 2 juli. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met uiteenlopende culturele en muzikale festiviteiten.

...

 Paspoort volstaat bij bezoek aan Curaçao

Wie zijn vakantie op Curaçao wil doorbrengen kan zo op het vliegtuig stappen. Voor een bezoek aan het eiland volstaat een geldig paspoort en het aanvragen van een visum is dan ook niet nodig. Door de aangename zeetemperatuur en bijzondere onderwaterwereld is Curaçao geliefd bij zwemmers en duikers. Vooral in het noorden kunnen voor de kust echter sterke stromingen staan. Watersporters dienen hier dus extra voorzichtig te zijn. Ook op het eiland zelf moet de veiligheid in acht worden genomen. De toeristische gebieden kunnen als veilig worden beschouwd, maar daarbuiten is het aan te raden om bezittingen en kostbaarheden goed in de gaten houden. De prijzen liggen lager dan in Nederland. Het verschil kan voor lokale producten zelfs oplopen tot ongeveer 50%. Importartikelen kosten vergeleken met Nederland juist meer.

...

Lokaal vervoer via huurauto of taxi

Na aankomst op de luchthaven Curaçao International Airport in het noorden van het eiland wordt geadviseerd om per taxi of huurauto verder te reizen. Taxi’s zijn minder duur dan in Nederland en in de omgeving van het vliegveld zijn de nodige autoverhuurlocaties te vinden. Er is ook openbaar vervoer op Curaçao, maar de bussen volgen niet zo’n strak dienstrooster als in Nederland. De prijzen voor een overnachting op het eiland beginnen op ongeveer 35 Amerikaanse dollar.

...