idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel - Charleroi naar Al Hoceima te vinden

Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 28 % bespaard worden.
89 dagen voor vertrek

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel - Charleroi naar Al Hoceima

Al Hoceima: zon, strand en rust aan de Middellandse zee

Met lichtbruine stranden, groene heuvels en blauw-witte huizen biedt Al Hoceima een mooi decor voor een ontspannen zonvakantie. De badplaats tevens havenstad ligt aan de noordkust van Marokko en heeft een historische band met Spanje.

Wanneer is de beste tijd om in Al Hoceima te zijn

Gedurende het hele jaar heerst er wel een aangenaam klimaat in Al Hoceima. Desondanks brengt de periode van april tot november de meeste toeristen naar de regio, met een piek tussen juni en september.

Op 30 juli wordt de kroning van koning Mohammed groots gevierd met festivals en parades. Andere belangrijke lokale hoogtijdagen zoals het offerfeest en het suikerfeest hebben variabele data op basis van de islamitische maankalender.

Waarmee zul je rekening moeten houden

De enige vereiste voor Nederlanders bij aankomst op de regionale luchthaven is dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Een visum stempel voor maximaal 90 dagen volgt automatisch. Inentingen tegen Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn aanbevolen maar niet verplicht.

Geld zul je lokaal moeten wisselen aangezien bezoekers maximaal 1000 Marokkaanse dinar mogen in- en uitvoeren. Het prijsniveau voor maaltijden en drank in de vele restaurants van Al Hoceima is ongeveer de helft van wat in Nederland standaard is. Op de lokale markten is alles nog een stuk goedkoper, en is afdingen de regel. Engels wordt in Al Hoceima weinig gesproken, maar met Spaans of Frans kun je wel een eind op weg komen.

Kosten voor verplaatsen en verblijven in Al Hoceima

Zoals de meeste badplaatsen is ook Al Hoceima een relatief compact gebied. De stranden, de eet- en vertiegelegenheden en het winkelcentrum bevinden zich op wandelafstand van de meeste hotels. Voor gemotoriseerde verplaatsing is een taxi vrijwel de enige optie, met vaste prijzen tussen 6 en 10 MAD binnen de stad. Vanuit de luchthaven (ongeveer 15 km) kost een taxi naar het centrum rond 200 MAD.

Accommodatie is relatief goedkoop. Voor een driesterren hotel of resort beginnen de prijzen bij 350 MAD per overnachting. Hostels zijn vanaf 120 MAD te vinden.

Informatie over de vlucht Brussel - Charleroi - Al Hoceima
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Brussel - Charleroi - Al Hoceima
  • Afstand: 1828 km
Topvliegroutes