Populairste Airline: bv. British Airways, BA CityFlyer
De populairste airlines op de route Rotterdam – Istanboel zijn met 85 % British Airways, BA CityFlyer en Transavia.
British Airways
37 %
BA CityFlyer
37 %
Transavia
11 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Om 31 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 maanden voor vertrek .
108 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Londen-City en Londen-Heathrow
Van alle vluchten is de route via Londen-City en Londen-Heathrow met 93 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Heathrow
26h 50min, vanaf € 528
93 %
1 tussenstop Wenen
15h 00min, vanaf € 357
7 %
Retour al vanaf € 357,00
Als je reis begint op 25-11-18 en je de terugreis op 30-11-18 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 357,00.

€ 357
goedkoop
€ 357
duur
€ 749

Istanboel

De brug tussen Europa en Azië, zo wordt de eeuwenoude stad Istanboel vaak omschreven. De brug over de Gouden Hoorn is daadwerkelijk die verbinding tussen de twee continenten en tussen twee werelden.

Turkije

De kenmerken van de oude stad zijn nog op veel plaatsen aanwezig. Denk aan het Topkapi paleiscomplex dat, naast een indruk hoe het leven van de vroegere vorsten was, een groots zicht op de Hoorn biedt of de Aya Sofia. De Egyptische bazaar is een derde voorbeeld. De stad Istanboel is een mengelmoes van oud en nieuw, van historie en supermodern en van drukte en rust. Het is een heerlijke stad die je verwelkomt en waar je je thuis kunt voelen. Om er zoveel als mogelijk van te genieten, kun je het best vooraf een lijstje maken wat je in ieder geval bezocht wilt hebben. Trek een hele dag uit voor Topkapi, de Aya Sofia, de Egyptische bazaar en de Blauwe moskee. Ze liggen op loopafstand van elkaar. Begin vroeg in de ochtend en houdt rekening met de sluitingstijden.

...

Beste reistijd

Vanaf maart tot oktober is het weer in Istanboel goed. In de zomer kan het er behoorlijk warm zijn en in de eerste maanden van het jaar regenen.

...

Genieten

Istanboel is een stad om 's avonds op een van de terrassen langs de Hoorn van een voortreffelijk maal te genieten of om 's middags in de winkelstraat, die pal tegenover het centrale plein Taxim ligt, in een van de galerijen een werkelijk verrassende lunch te nemen.

Wanneer je een reis naar boekt, moet je met een paar zaken rekening houden. Op de eerste plaats dat je een visum nodig hebt voor Turkije, op de tweede plaats dat een goedkoop hotel in een minder aantrekkelijke wijk kan liggen. Verder geldt dat inentingen tegen hepatitis A, tyfus en dergelijke aanbevolen worden.

...

Eenmaal aangekomen

Het OV is zeer goedkoop en goed. Neem je vanaf het vliegveld of in de stad een taxi, spreekt dan eerst een prijs af. Afdingen hoort erbij, ook op de markten, maar houdt er wel rekening mee dat de verkopers moeten kunnen leven. Wees redelijk.

...