Populairste Airline: British Airways
De meeste passagiers op de route Rotterdam – Istanboel reizen het liefste met British Airways.
British Airways
48 %
BA CityFlyer
30 %
Transavia
8 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 5 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 251,00.
146 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Londen-City en Londen-Heathrow
Met 90 % van alle gemaakte boekingen is de route via Londen-City en Londen-Heathrow het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Heathrow
24h 55min, vanaf € 340
90 %
2 tussenstops Londen-City Airport Amsterdam Schiphol
08h 35min, vanaf € 460
5 %
1 tussenstop Salzburg - W.A. Mozart
08h 45min, vanaf € 356
3 %
Retour al vanaf € 340,00
Als je reis begint op 21-02-19 en je de terugreis op 04-03-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 340,00.

€ 340
goedkoop
€ 340
duur
€ 788

Istanboel

De brug tussen Europa en Azië, zo wordt de eeuwenoude stad Istanboel vaak omschreven. De brug over de Gouden Hoorn is daadwerkelijk die verbinding tussen de twee continenten en tussen twee werelden.

Turkije

De kenmerken van de oude stad zijn nog op veel plaatsen aanwezig. Denk aan het Topkapi paleiscomplex dat, naast een indruk hoe het leven van de vroegere vorsten was, een groots zicht op de Hoorn biedt of de Aya Sofia. De Egyptische bazaar is een derde voorbeeld. De stad Istanboel is een mengelmoes van oud en nieuw, van historie en supermodern en van drukte en rust. Het is een heerlijke stad die je verwelkomt en waar je je thuis kunt voelen. Om er zoveel als mogelijk van te genieten, kun je het best vooraf een lijstje maken wat je in ieder geval bezocht wilt hebben. Trek een hele dag uit voor Topkapi, de Aya Sofia, de Egyptische bazaar en de Blauwe moskee. Ze liggen op loopafstand van elkaar. Begin vroeg in de ochtend en houdt rekening met de sluitingstijden.

...

Beste reistijd

Vanaf maart tot oktober is het weer in Istanboel goed. In de zomer kan het er behoorlijk warm zijn en in de eerste maanden van het jaar regenen.

...

Genieten

Istanboel is een stad om 's avonds op een van de terrassen langs de Hoorn van een voortreffelijk maal te genieten of om 's middags in de winkelstraat, die pal tegenover het centrale plein Taxim ligt, in een van de galerijen een werkelijk verrassende lunch te nemen.

Wanneer je een reis naar boekt, moet je met een paar zaken rekening houden. Op de eerste plaats dat je een visum nodig hebt voor Turkije, op de tweede plaats dat een goedkoop hotel in een minder aantrekkelijke wijk kan liggen. Verder geldt dat inentingen tegen hepatitis A, tyfus en dergelijke aanbevolen worden.

...

Eenmaal aangekomen

Het OV is zeer goedkoop en goed. Neem je vanaf het vliegveld of in de stad een taxi, spreekt dan eerst een prijs af. Afdingen hoort erbij, ook op de markten, maar houdt er wel rekening mee dat de verkopers moeten kunnen leven. Wees redelijk.

...