Vluchten naar Adana

Adana reistips

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Adana?

De Turkse plaats Adana is alleen te bereiken door één of twee tussenstops te maken. Gelukkig zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vliegreis aanbieden. Zo kunnen reizigers terecht bij maatschappijen zoals KLM, Turkish Airlines, Pegasus Airlines en Transavia Airlines. Deze vlucht is bovendien te boeken vanaf verschillende luchthavens in Nederland, zoals Rotterdam Airport en Schiphol.

Wat is de beste tijd om naar Adana te reizen?

Er is geen gebrek aan zonneschijn in de Turkse stad Adana, dus de temperaturen kunnen flink stijgen in de zomermaanden. Daarom is het verstandig om de stad te bezoeken in de herfst en lente. Maanden zoals april, mei, oktober en november zijn het ideale moment om het prachtige historische centrum van de stad te bewonderen. Wie de hitte zeker wil vermijden, doet er goed aan om in de winter naar Adana af te reizen. De zon schijnt dan nog steeds, maar net iets minder fel dan in het voor- en najaar.

Wat mag men in Adana niet missen?

Het centrum van Adana is gevuld met verschillende interessante musea, waaronder het Archeologisch Museum en het Etnografisch Museum. Daarnaast zijn er ook veel bijzondere historische bouwwerken te bewonderen in de stad. Breng een bezoek aan de Taşköprü: een Romeinse brug die in de tweede eeuw gebouwd is. Ook de klokkentoren Büyük Saat is bewonderenswaardig, aangezien het de hoogste klokkentoren in heel Turkije is.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Adana
Luchthaven
Alternatieve luchthavens
Topvliegroutes