Vluchten naar Amerikaans-Samoa

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Amerikaans-Samoa

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Amerikaans-Samoa voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Amerikaans-Samoa zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Amerikaans-Samoa reistips

Wat wacht op je in Amerikaans-Samoa

Amerikaans-Samoa is een eilandengroep in de Stille Zuidzee en hoort als Amerikaans buitengebied bij Amerikaans Oceanië. De archipel bestaat uit een aantal vulkanische eilanden en twee kleine atollen. Tutuila is met 84,8 vierkante mijl de grootste van de zeven eilanden en vormt een archipel met Aunuu.

Tau, Ofu en Olosega zijn bergachtige vulkanische eilanden die samen de Manu'a groep vormen. De onbewoonde koraal atollen, Rose en Swains Island, liggen ten noorden en westen van de andere twee groepen. Attracties zijn witte zandstranden, vulkanische kusten, baaien van een buitengewone schoonheid en zelfs de mogelijkheid om bij Aunuu een bergtocht te boeken.

Op de eilanden heerst een warm tropisch klimaat, met van december tot april zware regenval en zuidelijke passaatwinden in de winter. De beste reistijd is tussen mei en september. Van november tot april kunnen tropische cyclonen voorkomen. De dagelijkse gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar tussen de 20 en de 30°C.

De belangrijkste bestemmingen in Amerikaans-Samoa

Het Pago Pago International Airport (PPG) ligt 12 km buiten de regionale hoofdstad, en wordt regelmatig aangevlogen door de nationale luchtvaartmaatschappij Air Samoa . Vluchten naar andere bestemmingen in de Stille Oceaan worden ook aangeboden door Hawaiian Airlines (HA) en Polynesian Airlines (PH).

Pago Pago is de hoofdstad en tevens het economische en toeristische centrum van de eilandengroep. De hoofdstad van de Amerikaans Samoa ligt op Tutuila, de grootste van de zeven eilanden. De betoverende haven van het stadje bestaat uit de krater van een uitgedoofde vulkaan.