Vluchten naar Australië

Boek snel goedkope vluchten met idealo

Bespaar tijd en geld: snel goedkope vluchten vinden
Eenvoudig te gebruiken: filteren en sorteren om de beste vlucht te vinden
Gratis te gebruiken: aanbiedingen vergelijken en vluchten boeken

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Australië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Australië voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Australië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Australië reistips

Wat wacht op je in Australië

Australië is in feite een groot eiland met een kustlijn van maar liefst 25.760 kilometer. Door de omvang van het land zijn er uiteraard verschillende klimaatzones. Het noorden is tropisch tot subtropisch van aard maar naar het zuiden toe wordt het weer gematigder. Sneeuw komt uitsluitend voor in de zuidoostelijke bergstreken.

Het binnenland van Australië is uitermate gevarieerd in haar landschappen, gaande van droge, rode woestijn tot weelderige regenwouden. Het Australische Schild in het westen neemt ongeveer 60% van de totale oppervlakte in beslag, is relatief droog en heeft een woestijnachtig karakter. Het Groot Australisch Scheidingsgebergte of de Eastern Highlands strekt zich over een afstand van maar liefst 3.200 kilometer uit van noordoost naar west en is het grootste gebergte van het land.

Het Scheidingsgebergte maakt verder in het binnenland plaats voor de grote, centrale vlakte met haar waterreservoirs die het gehele oosten van het land van drinkwater voorzien. Het merendeel van de bevolking woont ook in het oosten en zuidoosten aan de kust, aangezien de meeste centraalgelegen delen van Australië nauwelijks bewoonbaar zijn. In het uiterste noorden wordt het Kaap York-schiereiland bedekt door een dicht oerwoud.

De belangrijkste bestemmingen in Australië

De meeste grote, internationaal vliegende luchtvaartmaatschappijen hebben een of meerdere, al dan niet rechtstreekse verbindingen naar Australië, zoals de nationale maatschappij Qantas (QF), KLM, Lufthansa (LH) en British Airways (BA). Daarbij wordt naar de luchthavens van Sydney (SYD), Adelaide (ADL), Melbourne (MEL), Perth (PER), Brisbane (BNE), Darwin (DRW), Hobart (HBA) en Cairns (CNS) gevlogen.

Verder worden er door heel wat plaatselijke maatschappijen binnenlandse vluchten aangeboden - door de grootte van het land worden deze immers veel gebruikt. Zo zijn er regionale vluchten naar Canberra (CBR), Karratha (KTA), Alice Springs (ASP) of Yulara (YDYL) door firma’s als Qantas Domestic, Eastern Australia Airlines (UN), Macair Airlines (CC), SkyWest (XR) of van de relatief jonge low cost maatschappijen JetStar (JQ) en Virgin Blue (DJ).

Visum, gezondheid en vaccinaties

Buiten Australiërs en Nieuw-Zeelanders moet elke vreemdeling die Australië bezoekt hiervoor voorafgaand de toestemming van Australië hebben - naast een geldig paspoort. Deze toestemming heet Electronic Travel Authority (ETA), een soort visum dat echter niet in het paspoort wordt gekleefd, en door de reiziger zelf wordt aangevraagd via de website www.immi.gov.au, via het reisbureau, de luchtvaartmaatschappij of een Australische ambassade of consulaat.

Voorts zijn er drie soorten visa: het toeristenvisum, het working holiday visum en het studentenvisum. Voor elk gelden bijzondere voorwaarden en regels die men kan nalezen op bovenvermelde website.

Vaccinaties tegen hepatitis A, polio, tetanus en difterie worden aanbevolen. Een inenting tegen gele koorts is enkel verplicht wanneer de reiziger komt uit een land waar dit zou kunnen voorkomen. Zorg ook steeds voor een middel tegen de muggen en andere insecten (met DEET) of voor goed bedekkende kledij; dit kan noodzakelijk zijn ter vermijding van de denguekoorts die door muggen wordt doorgegeven. Het is ook absoluut nodig je afdoende te beschermen tegen de zon, aangezien het UV-gehalte in Australië hoger is dan waar ook ter wereld.

Bijzondere plekken in Australië

De hoofdstad van Australië is Canberra dat de op zeven na grootste stad is, en gelegen is tussen Sydney en Melbourne. Bezienswaardigheden zijn de regeringsgebouwen die tevens voor het publiek toegankelijk zijn, de kunstmusea, de botanische tuin met meer dan vijfduizend verschillende plantensoorten, het futuristische nationaal museum en het monument ter ere van James Cook. Vijftien kilometer buiten de stad kan men ook het National Dinosaur Museum bezoeken, waar de grootste verzameling dinosaurusfossielen in het zuidelijk halfrond bewaard wordt. Andere grote steden buiten Canberra, Sydney en Melbourne zijn onder meer Brisbane, Perth, Adelaide en Alice Springs.

Australië heeft heel wat verschillende dingen te ontdekken buiten de grote steden. Het Great Barrier Reef is daarvan wel het bekendste; met zijn 2.200 kilometer is dit het grootste koraalrif ter wereld. Ook erg populair zijn de Twelve Apostles, kalkstenen formaties tot zestig meter in de oceaan bij het nationale park Port Campbell in de staat Victoria. Momenteel staan er nog acht van deze kliffen recht, die door de erosie van het water allemaal dreigen te verdwijnen. Er is natuurlijk ook nog de zogenaamde outback, die haast driekwart van het land inneemt.

Ook erg in trek is het Uluru-Kata-Tjuta National Park in de staat Northern Territory dat onder bescherming staat van UNESCO en waar de befaamde Ayers Rock en The Olgas gelegen zijn. Ayers Rock is een drieënhalve kilometer lange en twee kilometer brede zandsteenrots die net als The Olgas ongeveer 800 miljoen jaar geleden werd gevormd en voor de inheemse bevolking als heilig geldt. In 1985 werd het gebied teruggegeven aan de oorspronkelijke bewoners die het sedertdien onderhouden. In 1995 hernoemden ze Ayers Rock in Uluru en The Olgas in Kata Tjuta, zoals deze ook aanvankelijk heetten.