Vluchten naar Christmaseiland

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Christmaseiland

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Christmaseiland voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Christmaseiland zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Christmaseiland reistips

Wat wacht op je in Kersteiland

Kersteiland is een 135 vierkante kilometer groot eiland dat politiek gezien onder Australië valt en in de Indische Oceaan ligt. In 1643, werd het eiland door de Europeanen ontdekt en de kolonisatie begon in 1888 door Engeland. In 1958 kreeg Australië de verantwoordelijkheid over het eiland.

Het eiland is grotendeels een natuurreservaat waar een nationaal park werd opgericht. Kersteiland is met name bekend om de rode landkrabben, die elk jaar in November massaal met miljoenen tegelijk uit het bos naar de kust komen om te paren en hun eitjes te leggen in de zee.

In 1888 werd de eerste Britse nederzetting op het eiland gesticht. Deze nederzetting heet Flying Fish Cove, dit is de hoofdstad van Kersteiland. Hier is een kleine haven die voornamelijk is aangelegd voor toeristen met jachten. De stad heeft ook een klein vliegveld, Christmaseiland (XCH).