Vluchten naar Cookeilanden

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Cookeilanden

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Cookeilanden voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Cookeilanden zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Cookeilanden reistips

Wat wacht op je in de Cookeilanden

De Cookeilanden zijn een eilandengroep in de Stille Zuidzee. Het gebied is 240 km ² en heeft ongeveer 21.000 inwoners (bijna allemaal Maori (Polynesiërs), die 1823 door de Europese missionarissen werden geconverteerd naar het christendom. De eilanden werden in 1888 door Engeland "onder bescherming" gesteld en in 1901 werden de eilanden onder het protectoraat van Nieuw-Zeeland gebracht. Politiek gezien zijn ze nu voor het buitenlands beleid en defensie in een vrije associatie met Nieuw-Zeeland. Ze zijn officieel zelfstandig en lid van het gemenebest van naties.

De Cook-eilanden bestaan uit twee eilanden groepen. Een zuidelijke groep die de eilanden Rarotonga (het grootste eiland), Aitutaki, Atiu, Mangaia, Manuae, Mauk, Mitiaro, Palmerstonlaan en Takutea omvat en een noordelijke groep die de Manihiki Eilanden, Nassau, Penrhyn (Tongareva), Pukapuka, Rakahanga en Suwarrow omvat. Naast de vele kleine lage, met koraalriffen omgeven eilandjes bestaat de eilandengroep uit een paar grotere, groene, met palmbomen bezaaide eilanden. De noordelijke groep bestaat voornamelijk uit atollen.

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Het is er het hele jaar heet, met enkel verkoeling van de passaat winden. De meeste neerslag is geregistreerd op Rarotonga, terwijl de noordelijke atollen overwegend droog zijn. De koelste en meest aangename maanden zijn Juni tot Augustus. De meeste regen valt tussen November en Maart.

Het paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de dag van aankomst. Bij aankomst word er voor verblijven tot 31 dagen gratis een visum uitgesteld.

De Medische zorg is goed. Wel komen er bepaalde door insecten veroorzaakte ziekten voor zoals dengue koorts en draadwormziekte. Om deze reden is het belangrijk goede insecten werende maatregelen te treffen. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten.

De belangrijkste bestemmingen in de Cook Eilanden

De hoofdstad is Avarua en is gelegen op het eiland Rarotonga. De stad, waar de meerderheid van de eilandbewoners leeft, biedt een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden, zoals kunstgaleries, een botanische tuin, de Cook Islands Christian Church (1855) en het Marine Park.

De internationale luchthaven van de Cook Eilanden is op Rarotonga (3 mijl ten westen van Avarua) en word onder meer door Air New Zealand (NZ) bevlogen.

De Cook-eilanden bieden de bezoeker een breed scala aan activiteiten: u kunt in het kristal heldere water snorkelen, de grote verscheidenheid van de onderwater wereld ontdekken, charmante lagunes verkennen, of gewoon lekker in de schaduw van de palmbomen op het strand liggen. De beste stranden zijn over het Muri Lagoon en Titikaveka. Daarnaast beschikt het eiland ook nog steeds over een relatief ongerepte natuur.