Vluchten naar Frans-Polynesië

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Frans-Polynesië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Frans-Polynesië voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Frans-Polynesië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Frans-Polynesië reistips

Wat wacht op je in Frans Polynesië

Frans Polynesië is een van de Franse overzeese gebieden in de Pacifische oceaan, en bestaat uit vele vulkanische eilandjes verspreid over een gebied van 4 miljoen km². Er zijn 130 eilanden in Frans Polynesië die te verdelen zijn in 5 archipels. Deze groep eilanden omvat onder andere de volgende groepen, de Austral islands, Bass islands, Gambier islands, Marquesas islands, Society islands (inclusief Tahiti) en de Tuamotu Archipel.

De eilanden hebben geen directe grenzen met andere landen. De dichtstbijzijnde Grote buurlanden zijn Nieuw Zeeland op 4000 kilometer, Hawai op 4500 kilometer, en het Zuid Amerikaanse continent op 7000 kilometer. De Cook Eilanden naar het westen zijn de dichtstbijzijnde kleinere buren.

Bijna alle Frans Polynesische eilanden zijn vulkaan eilanden, en hebben een uitgebreide Flora en Fauna. De meeste eilanden hebben een koraal ring, lagunes en witte zandstranden. Meer landinwaarts vind je heuvels en vruchtbare valleien, die langzaam overlopen naar de kraters van de vulkanen, en de rijk begroeide bergen.

Frans Polynesië is de afgelopen 200 jaar voor veel Europeanen synoniem komen te staan met de "Garden of Eden". Adembenemende landschappen alsmede turquoise zeeen en prachtige witte stranden met wuivende kokos palmen staan de bezoeker hier te wachten. Deze worden beschouwd als de mooiste in de Pacifische oceaan.

Deze eilanden zijn de perfecte locatie om te ontspannen in een stijlvolle omgeving. Er is een grote keus aan recreatieve activiteiten, men kan 's ochtends zwemmen in de warme lagunes en de kleurrijke vissen bekijken, 's middags wandelen op de groene vulkanen, en 's avonds genieten van de heerlijke Polynesische keuken. Iedereen die de mogelijkheid en de tijd heeft om naar dit prachtige eiland heen te vliegen zal de vakantie van zijn leven hebben en dit tropische paradijs niet snel meer vergeten.

Bijzondere plekken in Frans Polynesië

Papeete is de hoofdstad van Frans Polynesië. Er zijn vele musea in Papeete die het bezoeken waard zijn, bijvoorbeeld het Paul Gauguin museum en vele galerieën, daarnaast kan men de haven bezoeken en de traditionele Polynesische huizen bekijken. De dagelijkse markt is ook aan te raden, dit is het pulserende hart van de stad en beslaat een heel blok achter de haven.

Meer richting het binnenland is er een rijkdom aan natuurschoon te vinden. Hieronder bijvoorbeeld de de indrukwekkende watervallen van Faarumai en Vaipahi, de fascinerende grotten van Vaipori, de herontwikkelde cultuur locatie Marae Arahurahu. Ook de Petrogliefen, die over het hele eiland te vinden zijn zijn zeker het bekijken waard. De Orehena berg, met een hoogte van 2241 meter, is het hoogste punt en bied een mooi overzicht over het eiland. Vanaf hier heeft men uitzicht op het magische dichtbegroeide oerwoud bij de Pacifische oceaan. Een helikoptervlucht is een andere mogelijkheid om Tahiti's schoonheid te bewonderen. Dit geeft zicht op de vele moeilijk of onbereikbare bergtoppen, watervallen en valleien die het eiland rijk is, en biedt een fascinerend beeld van het Polynesische landschap.

Wat ook een van Polynesie's hoogtepunten is is het eiland Moorea dat naast Tahiti ligt. Moorea heeft de langste stranden en 40% van alle accommodaties die de Polynesische eilanden bieden voor toeristen zijn hier gelegen. Het eiland ligt slechts 17 kilometer van Tahiti vandaan en is per veerboot makkelijk te bereiken. De vulkaan toppen zijn een perfecte achtergrond op de pittoreske postkaarten van het eiland Moorea. Naast de prachtige azuurblauwe lagunes is de vallei van Opunohu in het binnenland zeker een bezoekje waard. Dit gebied is 150 jaar geleden verlaten maar 500 van de huizen zijn alweer gedeeltelijk gerestaureerd.

Een "insiders tip" is de atol van Rangiroa, wat de een na grootste ter wereld is, en een prachtige lagune heeft met een volledig intact koraalrif dat de mooiste kleuren tentoonspreid. Hier duiken is een onvergetelijke ervaring.

De golven berijden is erg populair in Frans Polynesië. Surfen is al sinds de oudheid een traditionele Polynesische sport. Tahiti is een van de belangrijkste plekken voor de surfsport ter wereld, en de wereldberoemde surf locatie: Teahupoo Ligt ook op dit eiland. De beste tijd om deze plek met zijn 3 tot 5 meter hoge tunnel-golven te bezoeken is tussen Oktober en Maart, omdat de stroming dan uit het noorden komt en extreem hoge golven met zich meebrengt. Populair en veel minder gevaarlijk zijn de surf stranden op de eilanden: Papenoo, Punaaiia, en Pea.

Het bekendste eiland en de hoofdattractie van de eilanden is zonder twijfel Bora Bora. Het word vaak het mooiste eiland genoemd, en de lagune met de beroemde huisjes op palen boven het water is de duurste en meest exclusieve accommodatie van Polynesië. In dit resort kunnen mensen vanuit hun eigen huisje in het warme water duiken en de tropische vissen met al hun kleuren aanschouwen.

Meer richting het binnenland is deze parel van het Pacifisch gebied ook echt een droom die uitkomt. De wandelaar kan de 3 vulkanen bezoeken, de Hue, de Pahia en de Otemanu, die alle drie bedekt zijn met een dikke laag oerwoud, en op een hoogte tussen de 620 en 720 meter boven zeeniveau en geweldig uitzicht geven op dit onvergetelijke paradijs. Bora Bora is ook bekend voor haar goede watersport en zeevis-mogelijkheden. De zand atol van Motu is vooral geliefd, omdat men er leuk kan duiken en zelfs walvissen, Manta's en dolfijnen kan bekijken.

Beste reistijd en verbindingen

Met het hele jaar door temperaturen tussen de 20 en 30°C is Frans Polynesië tropisch. Er zijn twee te onderscheiden seizoenen op de eilanden. Tussen November en Maart is het vochtig en heet, met korte dagelijkse buien, die soms worden vergezeld door gevaarlijke tyfoons.

Het droge seizoen is tussen April en Oktober, met minder regen en iets lagere temperaturen. Dit is de beste periode om Frans Polynesië te bezoeken. Tijdens het franse vakantieseizoen komen er veel Fransen naar Frans Polynesië toe, en kan het moeilijk zijn om een "all in" verblijfsplaats te boeken.

Alle internationale vluchten starten en landen op het vliegveld van de hoofdstad van Tahiti, Papeete (PPT), dat op 6 kilometer van het stadscentrum ligt. Vanaf daar vliegen er veel lokale luchtvaartmaatschappijen, bijvoorbeeld Air Tahiti Nui (TN), dagelijks naar de andere eilanden. Een alternatief is de veerdienst die dagelijks vanuit de haven van Papeete vertrekt naar vele buur eilanden.

Visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Frans Polynesië hoort bij Frankrijk en er is voor Nederlanders geen visum nodig. Wel moet het paspoort nog minstens 3 maanden geldig zijn vanaf de dag van aankomst. Voor exacte visum bepalingen verwijzen wij u door naar de Franse ambassade of de site van het ministerie van buitenlandse zaken; www.minbuza.nl.

Voor Frans Polynesië word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Frans Polynesië is Malaria vrij. De medische zorg is op het eiland in orde.