Vluchten naar Guam

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Guam

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Guam voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Guam zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Guam reistips

Wat wacht op je in Guam

Guam is het grootste eiland in de Marianen eilandengroep en is vanaf 1982 Amerikaans grondgebied. Het eiland heeft ook een Amerikaanse luchtmachtbasis en geld als een strategische tussenstop voor marine en luchtmacht. De economie van het eiland is gebaseerd op de militaire aanwezigheid en het toerisme, waarbij ze voornamelijk door Japanners bezocht worden.

Het eiland ligt zo'n 5300 kilometer ten westen van Hawai, 2500 kilometer ten zuiden van Japan en 2400 kilometer ten oosten van de Phillipijnen. Geografisch gezien hoort Guam bij Micronesië, het landschap is heuvelachtig met kalk-plateaus op een vulkanische ondergrond en hoge klippen aan de zee.

Guam is in het midden smaller en word zuidelijk breder met bergen en dalen. Het oerwoud bedekt het grootste gedeelte van het binnenland en word door rivieren doorkruist. Aan de mondingen van deze rivieren liggen dan ook de meeste dorpjes en steden.

Beste reistijd, visumeisen en aankomst

Er heerst een tropisch klimaat met een droge periode en een regentijd. Het warmst is het tussen Maart en Augustus. Tussen december en Februari kan het koeler worden. Het droge seizoen is tussen December en Juni.

Over het algemeen dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn en dient het paspoort machine leesbaar te zijn. Kijk voor meer informatie op de site van het ministerie van buitenlandse zaken.

5 kilometer ten oosten van Agaa ligt Won Pat Guam International Airport (GUM). Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Guam. U kunt met de KLM (KL) naar Japan (Nagoya (NGO) of Osaka (KIX) of Hongkong (HKG) vliegen en van daar uit met bijvoorbeeld China Airlines (CI), All Nippon Airlines (NH) of Japan Airlines (JL) verder vliegen naar Guam. Ook gaan er vanuit Tokyo (NRT) vluchten naar Guam.

Bijzondere plekken in Guam

De Hoofdstad Hagåtña, ook bekend als Agana, werd in 1668 door de Spanjaarden met de naam Agana gesticht en is de oudste Europese stad in het Pacifisch gebied. Bezienswaardigheden zijn dan ook de prachtige koloniale gebouwen en talrijke plekken die getuigen zijn geweest van de Chamorra tijd. Belangrijke stukken over de Chamorra cultuur, de natuur en de krijgsgeschiedenis vind men in het kleine eiland-museum. 

Vlakbij de hoofdstad bevind zich Tumon Bay, de belangrijkste vakantiebestemming van het eiland. Aan de kust liggen de mooiste koraalriffen en de indrukwekkendste ravijnen die gemakkelijk te bereiken zijn. Drie botanische tuinen (Inarajan Shore Botanische Tuin aan de zuidkust, Nano Fall Botanische Tuinen in Agat en Pineapple Plantation in Yigo), en vele parken karakteriseren het eiland. De meest beroemde stranden zijn Talofolo Beach Park en Beach Park Ipao.