Vluchten naar Kiribati

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Kiribati

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Kiribati voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Kiribati zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Kiribati reistips

Wat wacht op je in Kiribati

Kiribati is een eilandstaat in het Pacifisch gebied, waar de Evenaar en de datumgrens zich kruisen. Het territorium van Kiribati omvat stukken van de Micronesische en Polynesische eilandengroep. Het oppervlak waarop de eilanden te vinden zijn beslaat zo'n 5180 km².

De staat bestaat officieel uit 30 grotere eilanden: De 16 eilanden van de voormalige Gilbert eilanden, de 8 Phoenix eilanden, 8 van de elf Line eilanden en het eiland Banaba (Ocean Island) een vulkanisch eiland, waarvan de hele rots bestaat uit fossiele vogel uitwerpselen. De meeste van de eilanden, meestal met kokospalmen en niet alle bewoond, zijn iets meer dan 4 meter hoog. De enige uitzondering is de koraal formatie Banaba, de 80 meter boven zeeniveau uitkomt.

Beste reistijd en de belangrijkste bestemmingen

Er heerst een equatoriaal-tropisch zeeklimaat met de meeste neerslag tussen November en Februari, en een verkoelende passaat wind tussen Maart en Oktober.

Vanuit Europa vliegen enkel Qantas (QF) en Air Nauro respectievelijk over Sydney (SYD) en Nauro (INU) naar Tarawa (TRW) en Christmas Island (XCH). Hierbij kunt u gebruik maken van de Visit South Pacific Pass.

Belangrijkste eilanden zijn Kiritimati (Christmas Island), Tabuaeran (Fanning Island),Teraina (Washington Island), Banaba (Ocean Island),Tarawa, Abariringa (Canton Island).

Bijzondere plekken en Activiteiten

Op de hoofd atol Tarawa ligt de hoofdstad genaamd Bairiki (ook wel South Tarawa genoemd) en hier woont het grootste deel van de bevolking.

Geliefde activiteiten zijn: snorkelen, duiken, vogels kijken (vooral op Christmas Island), flightseeing en Lagunetours. Bijzonder interessant is ook de cultuur van de inheemse bevolking, die dankzij de geïsoleerde positie van de eilanden tot vandaag de dag hun oude gebruiken hebben kunnen bewaren. De dorpen bestaan overwegend uit traditionele hutten en verzamel-huizen, waar de daken met palmbladeren zijn bedekt.