idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Niue reistips

Wat wacht op je in Niue

Niue is een soeverein eiland in Stille Oceaan in de buurt van Samoa en Tonga, 2400 km ten noordoosten van Nieuw-Zeeland waarmee het een associatie verdrag heeft sinds 1974. Deze vrijwel onbekende Pacifische eilandstaat, door de Polynesiërs ook wel beschreven als "The Rock", heeft zeer spectaculaire natuurlijke attracties en een grotendeels onontdekt tropisch paradijs. Er heerst een tropisch klimaat met zuidoostelijke passaat winden.

Niue ligt 480 km ten oosten van Tonga, 560 km ten zuidoosten van West-Samoa, 920 km ten westen van de Cook Eilanden en 980 km ten westen van Rarotonga. Niue is met 259 km ² een van de grootste atollen in de wereld en bestaat uit een inwendige plateau, dat stijgt tot 67 m boven de zeespiegel en een zwaar grillige kustlijn, doorspekt met grotten en ravijnen en omgeven door steile kliffen. Authentieke tropisch bos overblijfselen blijken in Niue in overvloed te vinden te zijn.

De belangrijkste bestemmingen in Niue

Niue International Airport (IUE) ligt 7 km ten noorden van de hoofdstad, Alofi, en wordt regelmatig vanuit Auckland (AKL) aangevlogen door Air New-Zeeland (NZ) en Polynesian Airlines (PH).

Alofi ligt aan de westkust en is door zijn open ligging aan de baai van Alofi in januari 2004 zwaar beschadigd door de cycloon Heta. Van bijzonder belang zijn hier het Huanaki Cultureel Centrum en het Huanaki museum waar een interessante verzameling van kunstvoorwerpen en historische Niuaanse bevindingen te vinden is.

Het eiland biedt intacte bosgebieden, die door eeuwen heen om religieuze redenen door geen mens betreden zijn en waarvan er nu een aantal geopend zijn voor publiek. Goede watersport, vis en wandel mogelijkheden zorgen voor een afwisselende vakantie.