Vluchten naar Salomonseilanden

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Salomonseilanden

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Salomonseilanden voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Salomonseilanden zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Salomonseilanden reistips

Wat wacht op je in de Salomonseilanden

De Salomonseilanden verwijst naar een eilandengroep in de Stille Oceaan groep en tegelijkertijd naar een staat die grote delen van deze eiland groep omvat. Guadalcanal is een eiland in de Stille Oceaan en een provincie van de Salomonseilanden, waar de hoofdstad Honiara ligt. De noordelijke eilanden (waaronder Bougainville) behoren tot Papoea-Nieuw-Guinea, de overige werden op 7 Juli 1978 als onafhankelijke staat uitgeroepen, met een parlementaire monarchie binnen "The Commonwealth".

De Salomonseilanden liggen in het zuidwestelijke Stille Oceaan ten oosten van Papoea-Nieuw-Guinea. De grotere eilanden (Guadalcanal, Santa Isabel, Makira, Malaita, Nieuw-Georgië en Choiseul) zijn 145 tot 193 km lang. Er zijn ook 992 kleinere eilanden en koraal atollen. Het landschap is voornamelijk ruig met enkele lichte verhogingen gedeeltelijk over de 1000 m en kusten, met steile helling tot aan de zee. De hoogste top is Makarakombu (2447 m) en is gelegen op het eiland Guadalcanal. Het imago van het hele eiland wordt gedomineerd door vulkanen, die op elk moment weer actief kunnen worden.

Er heerst een subtropisch klimaat, meestal warm en benauwd, met weinig temperatuurverschillen tussen de seizoenen. Van november tot april is het regenseizoen, hier komen meestal ook sterke orkanen voor.

De belangrijkste bestemmingen op de Salomonseilanden

Het Henderson Field International Airport ligt 13 km ten oosten van Honiara. Internationale vluchten worden aangeboden door de luchtvaartmaatschappijen Air Niugini (PX), Air Nauru en Qantas (QF). Van Europa naar de Salomonseilanden kan met tussenstops in Singapore (SIN) of via Tokyo (TYO). De nationale luchtvaartmaatschappij Solomon Airlines (IE) opereert op binnenlands verkeer. Op de route van de Solomon Airlines, is de "Visit South Pacific Pass" geldig.

De hoofdstad Honiara ligt op Guadalcanal Island en heeft een kleine pittoreske haven. De stad biedt de bezoeker ook een museum, een botanische tuin en een Chinese buurt. In de stad en de omliggende heuvels zijn overblijfselen van de 2e Tweede Wereldoorlog te bezoeken.

Vooral interessant is de fauna van de eilanden, met name de meer dan 69 inheemse vogelsoorten die alleen in de Salomonseilanden te vinden zijn, waaronder haviken, koekoeken en steltlopers.