idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Samoa reistips

Wat wacht op je in Samoa

Samoa ligt in het zuidwestelijk Pacifisch gebied, tussen Nieuw Zeeland en Hawai. Hier betreft het het westelijke gedeelte van de eilandengroep omdat het oostelijke gedeelte tot Amerikaans Samoa behoort. Sinds 1962 is Samoa een parlementaire democratie, sinds 1970 zijn ze lid van het gemenebest en sinds 1976 ook van de NATO.

Ten noordoosten van Fiji ligt de bergachtige archipel van negen vulkanische eilanden, waarvan slechts vier van de zeven kleinere eilanden bewoond zijn. De grootste eilanden zijn Savai'i en Upolu (de hoofdstad en de internationale luchthaven). De laatste vulkaanuitbarsting was in 1911.

Er heerst op de eilanden een Tropisch klimaat met passaatwinden tussen Mei en September, maar verder nauwelijks temperatuurschommelingen. De meeste regen valt tussen December en April.

De belangrijkste bestemmingen in Samoa

Op Upolu, het dichtstbevolkte eiland van de archipel, ligt het economisch centrum, de hoofdstad Apia. Dit is een inmiddels moderne stad met nog veel koloniale houten huizen die zorgen voor een bepaalde flair. Het eiland Savaii Biedt heerlijke stranden, mooie tropische begroeiing en meerdere vulkanen.

35 kilometer ten westen van de hoofdstad Aipa ligt de internationale luchthaven Apia (Faleolo International). Op deze luchthaven landen Polynesian airlines, Air Pacific en Air New Zealand. rechtstreekse vluchten worden aangeboden vanaf Aukland , Suva , Tonga, Honolulu, Sydney en Pago Pago . De low cost luchtvaartmaatschappij Polynesian Blue vliegt vanaf Australië en Nieuw Zeeland naar Samoa.

Topvliegroutes