idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Wallis en Futuna reistips

Wat wacht op je in Wallis en Futuna

Wallis en Futuna is een eilandengroep in de Zuid Pacifische Oceaan tussen Polynesië en Melanesië. de eilanden liggen ten westen van de Fiji eilanden, 2100 kilometer van Noumea en 2800 kilometer van Papeete. Politiek gezien is Wallis en Futuna een Frans overzees gebied.

De archipel bestaan uit 2 door riffen omgeven eilanden groepen van vulkanische oorsprong. de Walliseilanden met het circa 100 km² grote Wallis en een twintigtal eilandjes er omheen, en de 230 km meer naar het zuidwesten gelegen zustereilanden Futuna en Alofi. Wallis en Futuna bevindt zich nabij de datumgrens tussen Nieuw-Caledonië en Tahiti, op 18.000 km van Parijs.

Er heerst een tropisch klimaat met 80 % luchtvochtigheid en een gemiddelde jaartemperatuur van 26,6 °C.

De belangrijkste bestemmingen in Wallis en Futuna

Het administratieve centrum van Wallis en Futuna ligt in Mata-Utu op Uvéa (Wallis-eilanden). De luchtvaartmaatschappij Aircalin (SB) (Air Caledonië International) vliegt regelmatig van Nouma (NOU)(Nieuw Caledonië) naar Wallis (WLS )en Futuna (FUT) (via Wallis)

De eilanden hebben een vulkanisch reliëf en diep ingesneden kusten, die beschermd worden door een gordel van riffen. De archipel is dan ook moeilijk te bereiken. Talrijke kleine krater meertjes getuigen van de vulkanische oorsprong van Wallis, de spectakulairste is Lalolalo.