Vluchten naar Fiji

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Fiji

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Fiji voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Fiji zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Fiji reistips

Wat wacht op je in Fiji

De republiek Fiji is een eilandstaat in de zuidelijke Stille Oceaan, ongeveer 1.200 kilometer ten noorden van Nieuw-Zeeland en 5.000 kilometer ten zuidwesten van Hawaii. Deze geïsoleerde archipel omvat meer dan driehonderd eilanden waarvan er een goed honderd bewoond zijn. De eilanden zijn vulkanisch van aard en hadden reeds 4.000 jaar geleden nederzettingen van Melanesische en Polynesische volkeren.

De twee grootste eilanden Viti Levu en Vanua Levu nemen ongeveer 65% van de totale oppervlak van het land in. Zij rijzen plots op vanuit de zee en hebben tamelijk smalle kuststroken. Naar het binnenland toe klimmen deze vlaktes naar bergruggen die doorkruist worden door groene riviervalleien.

In de bergen op de beide eilanden zijn daarbij veel watervallen te vinden, soms van hoogtes rond de 1.000 meter. De hoogste top van Fiji bevindt zich op Viti Levu, met name de Tomavini met zijn 1.324 meter.

De belangrijkste bestemmingen in Fiji

Vanuit Europa is de Fiji-archipel helemaal de andere kant van de wereld. Bijvoorbeeld vanuit de luchthaven van Schiphol vliegt de reiziger om en bij de 18.500 kilometer, wat neer komt op een reis van 24 uur. Met KLM is het mogelijk Nadi International Airport (NAN) op het eiland Viti Levu te bereiken met een tussenstop in Los Angeles. Verder verzorgen ook Korean Air, Air New Zealand of Qantas verbindingen naar Nadi.

Nadi geldt als een belangrijke draaischijf voor de Stille Zuidzee. Een tweede internationale luchthaven is te vinden in de buurt van de hoofdstad Suva (SUV), die vooral door het Australische Qantas wordt gebruikt. Van beide luchthavens worden overigens rondvluchten aangeboden over de eilandenregio. Men kan ook makkelijk pendelen tussen beide luchthavens of naar de andere eilanden Vaua Levu, Kadavu en Taveuni met de plaatselijke firma's Air Fiji en Air Pacific.

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Het klimaat in Fiji is het hele jaar door tropisch, vochtig en warm, met slechts kleine temperatuurverschillen tussen de seizoenen. Door de dag blijven deze temperaturen relatief constant tussen de 26° en 28° C. De beste periode om Fiji te bezoeken is tijdens de geografische winter tussen mei en oktober omdat er dan minder neerslag voorkomt en het weer aangenamer.

Tijdens de zomer tussen november en april is het erg warm en vochtig en is er bovendien kans op orkanen; hoewel dit statisch gezien slechts een keer om de tien jaar voorkomt, kunnen dergelijke orkanen uiteraard heel wat schade aanrichten. De watertemperatuur blijft het ganse jaar overigens gemiddeld 26° C, hetgeen Fiji ideaal maakt voor strandvakanties.

Nederlanders dienen enkel een paspoort bij zich te hebben dat nog minstens tot drie maanden na het verblijf geldig is. Voor Belgische reizigers dient dit nog tot zes maanden na vertrek uit Fiji geldig te zijn. U moet daarenboven over een retourticket beschikken.

Er zijn geen specifieke inentingen nodig voor een reis naar Fiji, maar vaccinaties tegen hepatitis A, difterie, polio en tetanus zijn aan te raden. Soms komt denguekoorts voor, dus men zorgt best voor goed bedekkende kledij en muggenwerende producten met DEET.

De medische voorzieningen in Fiji zijn in orde; in erge gevallen zal men evenwel evacueren naar Nieuw-Zeeland en Australië. Neem in ieder geval een goede reisapotheek mee en sluit voor het vertrek een goede ziekte- en repatriëringverzekering af.

Bijzondere plekken in de republiek Fiji

De hoofdstad Suva op Viti Levu telt ongeveer 200.000 inwoners en is het culturele en administratieve centrum van de eilandengroep. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Fiji Museum, het parlementsgebouw en de botanische tuin waar platen uit het hele Zuidzeegebied worden geteeld. Verder zijn er een aantal hindoetempels en een boerenmarkt die iedere zaterdag plaatsvindt.

In het nationale park Colo-i-Suva - ongeveer achttien kilometer van de hoofdstad - kan de bezoeker genieten van pittoreske watervallen, kleine meertjes en mooie wandeltrajecten. Andere hoogtepunten van Fiji zijn het zeventig kilometer lange koraalrif dat een waar duikersparadijs vormt en de vijfenveertig meter hoge zandduinen bij de stad Sigatoka.

Het op een na grootste eiland is Vanua Levu - hetgeen letterlijk "groot land" betekent" - dat vooral bekend is omwille van het Rainbow Reef, een van de populairste en mooiste duiklocaties ter wereld. Op het eiland kan men ook fietsen langs de Hibiscus Highway en op die manier de rijkdom aan fauna en flora ontdekken. Een van de opmerkelijkste plekken is evenwel de Wasvula Veremonial Site in de buurt van Labasa: het is een ceremonieel platform van 2 maal 77 meter dat vroeger werd gebruikt voor de verering van geesten en goden.

Taveuni is het derde, grote eiland van Fiji dat een vochtig klimaat kent en een legendarische natuurlijke pracht bezit. Het wordt dan ook wel eens het Garden Isle genoemd. Hier bevinden zich bijvoorbeeld de Bouma-watervallen, het kratermeer Lake Tagimaucia met een diepte van maar liefst 824 meter en de gedenksteen voor de theoretische datumgrens die door het eiland loopt. Lavena Beach, Charles Beach en de Great White Wall zijn dan weer aanraders voor zwemliefhebbers en duikers.