idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Vanuatu reistips

Wat wacht op je in Vanuatu

De eiland natie Vanuatu ligt in het zuidwestelijk Pacifisch gebied en omvat 83 vulkanische eilanden waarvan er 65 bewoond zijn. De eilanden liggen precies tussen de Salomon Eilanden en Nieuw Caledonie. De eilanden hebben het meest gevarieerde landschap in de zuidelijke Stille Oceaan, en zijn beroemd om hun vulkanen. Bijna alle eilanden hebben prachtige zandstranden omgeven door koraalriffen. Binnenlands is er een prachtige diversiteit van flora en fauna in deels ongerepte regenwouden.

Bijna alle eilanden zijn omringd door koraalriffen. De eilanden worden hoger naarmate men meer naar het binnenland gaat en zijn bedekt met regenwoud. In totaal zijn er nog 9 actieve en gevaarlijke vulkanen op de eiland keten, waarvan Espiritu Santo, Malékoula, Efate, Erromango en Tanna de grootste zijn. De lava aarde is zeer vruchtbaar, maar vanwege de ondoordringbare dichte regenwouden, is agrarisch gebruik alleen mogelijk in de kustgebieden.

Het klimaat op de eilanden van Vanuatu is het hele jaar subtropisch en vochtig, met dagelijkse maximum temperaturen van ongeveer 26 °C. Over het algemeen is het altijd een beetje koeler en droger op de meer zuidelijke eilanden. Het regenseizoen word regelmatig vergezeld door gevaarlijke wervelstormen vind plaats tussen de maanden November en April. De beste tijd om naar de eilanden te reizen is tijdens de rest van het jaar, als het weer tot rust is gekomen en de nieuwe passaat winden het klimaat fysiek draaglijker maken.

Vanuatu word ook aanbevolen voor duikers en sporters. Op het eiland Abrym kunnen bezoekers 's ochtends deelnemen aan een zeil cruise en in de namiddag een duik nemen met de zee koeien op het naburige eiland Epi. Surfers gaan normaal gesproken graag naar Efate, dat op de eilanden de enige plek is om te surfen. Hiervoor kan men dan naar Pango Point in de buurt van de Port Vila.

De belangrijkste bestemmingen in Vanuatu

Reizen naar Vanuatu uit Europa kan zelfs zonder lange tussenstops fysiek vermoeiend worden. Vluchten naar Port Vila (VLI) worden bijvoorbeeld door Air Pacific (FJ) in combinatie met andere maatschappijen vanaf Londen Heathrow (LHR) via Los Angeles (LAX) en Nadi International (NaN) verzorgt.

Vanuatu's nationale luchtvaartmaatschappij Air Vanuatu (NF) vliegt niet op Europese luchthavens maar op dit moment enkel op bestemmingen in het Stille Oceaan gebied. Bestemmingen omvatten Brisbane (BNE), Sydney (SYD), Auckland (AKL), Nadi (NaN) en Noumea (NOU). Air Vanuatu verbindt ook het belangrijkste eiland met de omliggende eilanden en biedt momenteel 29 binnenlandse vlucht bestemmingen aan. Ze vliegen op de nationale luchthavens Espiritu Santo (SON), Tanna (TAH), Epi Island (EPI), Norsup (NUS) en Lonorore (LNE).

Een goedkope manier om de paradijselijke eilanden in de Stille Zuidzee te verkennen is door de aankoop van een "Visit South Pacific Pass" die geldig is in Australië, Nieuw-Zeeland en de zuidelijke Stille Oceaan.Deze pas is te gebruiken bij de volgende luchtvaartmaatschappijen: Qantas (QF), Air Caledonie (TY) Air Nauru (ON), Air Niugini (PX), Air Pacific (FJ), Air Vanuatu (NF), Polynesische Airlines (PH) en Solomon Airlines (IE). Op de volgende bestemmingen kan worden gevlogen met deze pas: Sydney (SYD), Brisbane (BNE), Melbourne (MEL), Wellington (WLG), Auckland (AKL) Christchurch (CHC) en de luchthavens op de Cook Eilanden, Fiji eilanden, Nauru, Nieuw-Caledonië, Samoa, Tahiti, Tonga en Vanuatu.

Deze zeer goedkope en flexibele pass is alleen geldig in combinatie met een internationaal vliegticket en voor een maximum van 6 maanden vanaf de datum van de eerste vlucht. Dit moet beginnen buiten de regio van de Stille Zuidzee en 2 van de mogelijke 8 vlucht-coupons moet ook worden gekocht vóór aankomst in de Stille Zuidzee . Vooraf reserveren op bepaalde bestemmingen wordt tijdens het vakantieseizoen aanbevolen.

Visum bepalingen, gezondheid en inentingen

Over het algemeen dient het paspoort vanaf het moment van aankomst nog 6 maanden geldig te zijn. Men heeft voor reizen van kortere duur dan 30 dagen geen visum nodig, voor meer informatie verwijzen wij u door naar de ambassade van Vanauta, u kunt ook eens kijken op de site van het ministerie van buitenlandse zaken.

Voor Vanuatu word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Er is het hele jaar door een risico op malaria.

De medische zorg is basis op de eilanden. Serieuze ziektes of verwondingen kunnen beter behandeld worden an Nieuw Zeeland of Australië. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Interessante plekken en stranden

Port Vila, in het zuidwesten van het 2 na grootste eiland Efate, is de hoofdstad van de eilanden. De haven is het financiële centrum van de hele archipel en heeft een eigen vliegveld. Meer rust vind men op het 4 hectare grote eiland Erakor bij Port Vila: de reis per boot duurt slechts 10 minuten en het hele eiland is omringd door sneeuw witte zandstranden met uitstekende duik-gronden in bijna kristalheldere water. Andere eilanden bij Efate met goede accommodaties en zwem mogelijkheden zijn Irikiri en Kaiviti.

Tijdens het hoogseizoen wordt op alle grotere eilanden een goede keuze aan watersport en andere recreatieve activiteiten aangeboden: variërend van helikopter vluchten tot cruises in zeilboten, beklimming van de kraters of diep zee vissen in de Stille Oceaan. Duikers kunnen voor de kust zelfs een aantal gezonken oorlogsschepen uit de 2de wereldoorlog bekijken. Espiriti Santo is vooral populair bij duikers omdat hier voor de kust een groot aantal wrakken van schepen uit de Amerikaanse en Japanse marine vloot te vinden zijn.

Het eiland Tanna is een van de meest populaire eilanden van Vanuatu. Een attractie van het eiland is de 361 meter hoge Mount Yassur, de meest gemakkelijk toegankelijke vulkaan op aarde. De vulkaan is in slechts een uur te bereiken via een goed ontwikkeld pad. Alleen al het uitzicht op het surrealistische landschap dat gedeeltelijk nog bedekt is met vulkanische as maakt een bezoek de moeite waard. De vulkaan krater biedt vooral 's nachts wanneer om de paar minuten, as, zwavel en lava uitgeworpen worden wat vergezeld gaan met een bulderend gedonder een onvergetelijk spektakel.

Een bezoek aan het eiland Gaua is ook onvergetelijk en spectaculair. De enige stenen monolieten van het land zijn hier te vinden. Pas in de laatste paar decennia is de hypothese bevestigd dat dit een plek was van rituele dansen. De 120 meter hoge en zeer verfrissende ijskoude Siri waterval is ook erg mooi op Gaua. Lake Letas is ideaal om te zwemmen en is een van de grootste zoetwatermeren in de Stille Oceaan.