Vluchten naar Brazilië

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Brazilië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Brazilië voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Brazilië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Brazilië reistips

Wat wacht op je in Brazilië

Brazilië is de grootste staat in Zuid-Amerika, die ongeveer 47% van het oppervlak van dit werelddeel inneemt en meer dan 200 miljoen inwoners telt. Ze deelt met alle andere Zuid-Amerikaanse landen een grens, behalve met Chili en Ecuador. Het landschap van Brazilië wordt overheerst door het grootste regenwoud ter wereld, in het Amazonebekken in het noorden tot de heuvels en bergen in het noorden. Het merendeel van de bevolking leeft aan de Atlantische Oceaan waar zich ook alle grote steden van het land bevinden.

De hoogste bergen van het land liggen in het nationale park Pico de Neblina; het zijn de gelijknamige Pico de Neblina (3.010 meter) en de Pico 31 de Março met 2.973 meter. De langste rivier van Brazilië is de Amazone, met haar 6450 kilometer meteen ook de langste stroom ter wereld. Van de Atlantische Oceaan tot aan de stad Manaus is ze bevaarbaar en ze kan dan ook gerust een levensnoodzakelijke transportader genoemd worden.

Brazilië kent een prachtige natuur, waaronder de nationale parken Serra dos Órgãos, met zijn oerbos en orgelvormige rotsformaties en Iguaçu, beroemd om zijn 2700 meter brede Cataratas do Iguaçuwatervallen.

De belangrijkste bestemmingen in Brazilië

Door de grote afstanden tussen de steden, is de luchtvaart steeds belangrijker geworden in Brazilië. Voor de meeste Brazilianen is dit evenwel nog te duur en zij zijn geneigd om zelf over hele lange trajecten de bus te nemen. Er worden echter steeds meer luchtvaartmaatschappijen opgericht die, in navolging van de Europese low cost maatschappijen, betaalbare vluchten binnen Brazilië aanbieden.

De grootste luchthaven in het land is de Aeroporto Internacional de São Paulo-Guarulhos in Guarulhos, nabij São Paulo, met jaarlijks meer dan 13 miljoen passagiers. Om de twee overbelaste luchthavens van São Paulo te ontlasten wordt in Campinas, 80 kilometer verwijderd van São Paulo, de uitbreiding van de daar ter plaatse luchthaven Viracopos tot de grootste luchthaven van Zuid-Amerika met een capaciteit van jaarlijks tot 55 miljoen passagiers gepland.

Klimaat, visum en gezondheid

Het klimaat varieert van tropisch tot subtropisch met weinig seizoenswisselingen. Gemiddeld liggen de temperaturen steeds boven de 20° C.

Nederlanders die voor zaken of toerisme naar Brazilië reizen hebben een visum nodig. Deze wordt in normale gevallen bij aankomst afgegeven met een geldigheidsduur van drie maanden. Dit kan met een paspoort of identiteitskaart, minimaal nog zes maanden geldig na vertrek uit Brazilië. Meer reisadvies: minbuza.nl

Een vaccinatie tegen de infectieziekten buiktyfus, difterie, tetanus, polio, gele koorts, hepatitis A en hepatitis B wordt aanbevolen. Verder bestaat er het gehele jaar door een malaria risico. Naast eventuele malariapillen wordt geadviseerd de volgende risicobeperkende maatregelen te treffen: 's avonds de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en een klamboe gebruiken.Tevens zal men voorzorgsmaatregelen moeten nemen tegen bilharzia, een infectie veroorzaakt door een zoetwaterworm. Dit kan door niet pootje te baden of te zwemmen in gebieden waar bilharzia voorkomt.

Bijzondere plekken

De hoofdstad Brasilia bevindt zich in het zuiden, op een hoogplateau op 1150 meter. Kenmerkend voor de stad zijn de monumentale gebouwen van architect Oscar Niemeyer.

Rio de Janeiro staat bekend om het grote beeld van Jezus dat op de Corcovado - een 710 meter hoge rots - met uitgestrekte armen over de stad uitkijkt. De Suikerbroodberg met zijn karakteristieke afgeronde kegelvorm is tevens een belangrijke landmark van de stad. Men kan de top van deze berg (396 m) met een 1400 meter lange kabelbaan bereiken. Tevens zijn het strand van Ipanema en uiteraard het jaarlijks plaatsvindende carnaval grote toeristische trekpleisters.

Andere Braziliaanse steden die de moeite van een bezoek zeker waard zijn, zijn onder andere Belo Horizonte, Rio Branco, Ouro Preto met haar barokke architectuur, Fortaleza, Olinda met haar historische centrum en lokale cultuur, Natal, Salvador de Bahia, bekend om de van oorsprong Afrikaanse vechtsport Capoeira, Recife Diamantina, die haar naam te danken heeft aan de productie van diamanten, Campo Grande, São Paulo en Porto Alegre.