Vluchten naar Nieuw-Zeeland

Boek snel goedkope vluchten met idealo

Bespaar tijd en geld: snel goedkope vluchten vinden
Eenvoudig te gebruiken: filteren en sorteren om de beste vlucht te vinden
Gratis te gebruiken: aanbiedingen vergelijken en vluchten boeken

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Nieuw-Zeeland

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Nieuw-Zeeland voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Nieuw-Zeeland zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Nieuw-Zeeland reistips

Wat wacht op je in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een eilandstaat in het zuiden van de Grote Oceaan en bestaat uit twee grote hoofdeilanden en talrijke kleinere eilandjes. Meer dan 60% van het landoppervlak wordt gedomineerd door bergketen en vulkanen. Daarnaast komen op de beide eilanden talrijke bergmeren en dichte regenwouden voor.

Op het kleinere Noordereiland overheerst een vruchtbaar heuvelachtig groenland dat in het midden van het eiland overgaat in een gebergte met een 2.795 meter hoge spits. Bijzonder opvallend zijn op het Noordereiland vooral de vele actieve vulkanen alsook de talrijke thermale bronnen, de water spuwende geisers en de modderpoelen, die allen al geruime tijd wereldberoemde toerististische attracties zijn.

Het grotere Zuidereiland daarentegen wordt gedomineerd door de Nieuw-Zeelandse Alpen, die zich over het gehele eiland uitstrekken. Ten westen van dit dominante massief ligt een smalle, overvloedig met regenwouden bedekte landstrook. Ten oosten van deze Alpen bevinden zich daarentegen vruchtbare dalen en vlaktes. Tenslotte ligt in het uiterste zuiden van het eiland nog het Fjordland, dat met hoge watervallen en kristalheldere meren de bezoekers weet te fascineren.

Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt in het zuidelijke punt van het Noordereiland. De stad is het politieke en culturele centrum van Nieuw-Zeeland en heeft een moderne en, vanwege de twee universiteiten, een vooral zeer jonge flair. Zeer bekende bezienswaardigheden van Wellington zijn vooral het parlementsgebouw, de botanische tuin, de gotische Old St. Pauls kerk alsook de 160 meter hoge Kelburn Hill, die verbonden is met een kabelbaan en waar men van een heerlijk uitziicht genieten kan.

Verbindingen naar Nieuw-Zeeland

Goede verbindingen vanaf Europa naar de drie internationale Nieuw-Zeelandse luchthavens Auckland (AKL), Christchurch (CHC) en Wellington (WLG) worden onder andere door Air New Zealand (NZ) en Lufthansa (LH) via Los Angeles (LAX), door Swiss (LX) via Hongkong (HKG) of door Singapore Airlines (SQ) via Singapore (SIN) aangeboden. Binnelandse vluchten naar bijvoorbeeld Alexandra (ALR), Gisborne (GIS), Rotorua (ROT), New Plymouth (NPL) of Whakatane (WHK) worden onder andere door dochtermaatschappijen van Air New Zealand alsook door de private Origin Pacific Airways (QO) aangeboden.

Een voordelige mogelijkheid om de paradijselijke eilanden in het zuiden van de Grote Oceaan te ontdekken is met de "Visit South Pacific Pass", die in Australië, Nieuw-Zeeland en het Zuid-Pacifisch gebied geldig is met de volgende luchtvaartmaatschappijen: Qantas (QF), Air Caledonie (TY), Air Nauru (ON), Air Niugini (PX), Air Pacific ( FJ), Air Vanuatu (NF), Polynesian Airlines (PH ) alsook Solomon Airlines (IE).

Met de pas kunnen de volgende bestemmingen worden aangevlogen: SydneyBrisbaneMelbourne (MEL), Wellington (WLG ), Auckland (AKL), Christchurch (CHC) en de talrijke luchthavens op de Cook-eilanden, de Fiji-eilanden, Nauru, Nieuw-Caledonië, Samoa, Tahiti, Tonga en Vanuatu. Deze zeer voordelige en flexibele pas geldt natuurlijk alleen in combinatie met een internationale vliegticket en is maximaal zes maanden vanaf de eerste vlucht, die buiten het Pacifisch gebied beginnen moet, geldig.

Twee van de maximaal acht vluchtcoupons moeten al voor aankomst in het Zuid-Pacifisch gebied gekocht worden. Aan te bevelen is vooral de vroegboeking van bepaalde bestemmingen tijdens het Zuid-Pacifische hoogseizoen.

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Vanwege de topografie is het klimaat op Nieuw-Zeeland zeer gevarieerd. Het uiterste noorden is bijvoorbeeld eerder subtropisch en heeft tevens goede zwemzones tussen december en maart. Naar het zuiden toe wordt de lucht steeds koeler en bereikt op het Zuidereiland een eerder gematigd klimaat, waar het onder invloed van de Alpen ook in de lente en de herfst kan sneeuwen. Het uiterste zuiden romdom het Fjordland is het gehele jaar door zeer nat en koel en staat bekend om zijn koude regenwoud.

Nederlanders hebben geen visum nodig om naar Nieuw Zeeland te reizen, indien het verblijf niet langer is dan drie maanden. Dat geldt echter alleen voor toeristische en zakenreizen. Een paspoort, minimaal geldig tot drie maanden na verblijf, volstaat. Jongeren van 18 t/m 30 jaar kunnen ook een working holiday visum aanvragen, dan mogen ze ook werken. Kinderen tot 16 jaar kunnen in het paspoort van een van de ouders mee reizen.

Een vaccinatie tegen de infectieziekten buiktyfus, difterie, tetanus, polio en hepatitis A wordt aanbevolen. Tegen virussen die overgedragen worden door insecten en muggen wordt geadviseerd de volgende risicobeperkende maatregelen te treffen: 's avonds de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en een klamboe gebruiken. Een malaria risico bestaat echter niet.

In Nieuw-Zeeland is de sterkste UV-straling ter wereld. Overmatig zonnebaden alsook ontoerijkende zonwering kan tot onherstelbare huidschade leiden. Een zonnebrandcrème met minstens factor 20 moet in ieder geval altijd worden meegebracht. Een goede medische verzorging is in alle grote steden gewaarborgd. Het wordt aanbevolen om een wereldwijd geldige reisverzekering af te sluiten.

Bijzondere plekken en Bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een unieke diversiteit aan natuurschoon zoals gletsjers, vochtige en koude regenwouden en verlaten, lange en idyllische stranden. Op het Noordereiland bevindt zich bijvoorbeeld in de Bay of Plenty de dunste aardkorst ter wereld, waar alle geothermische activiteiten aangetroffen worden. Hier ligt tevens de bekende stad Rotorua. De stad is vanwege talrijke geisers en hete bronnen vooral een zeer geliefde weekendbestemming voor de Nieuw-Zeelanders.

De moeite waard is in het noorden tevens de door UNESCO beschermde Tongariro National Park. Interessant is tevens de Twin Coast Discovery Route, die langs de noordkust van Auckland via de Bay of Island voert. Men kan hier het zwemmen aan de uitgestrekte zwarte zandstranden ideaal combineren met verkenningen en wandelingen in het binnenland, zoals het Northland Forest Park.

Het Zuidereiland is weliswaar qua oppervlakte het grootste eiland, maar het heeft vanwege de klimatische omstandigheden veruit minder inwoners. Niet te missen zijn tevens de drie National Parks die zich in de nabije omgeving bevinden. Vooral de door UNESCO tot werelderfgoed verklaarde Abel Tasman National Park biedt een wilde rotsachtige kust met lange goukleurige zandstranden, kristalhelder water en een unieke zeehondenkolonie. Skiërs en snowboarders komen in de winter in het daarnaast gelegen Nelson Lake National Park een hun trekken.

Tenslotte ligt in het uiterste zuidwesten nog het sprookjesachtige Fjordland, een natuurgebied met talrijke wandelwegen langs ongerepte meren, oerbossen en adembenemende kusten. Het bekendste daarvan is de Milford Walking Track. Het begint nabij Te Anau en voert naar de noordelijk gelegen Fjord van Milford Sound, waar men Fjordland-pinguïns, zeehonden en met veel geluk zelfs walvissen en dolfijnen vanaf een plezierboot bekijken kan.