Amsterdam: bruisend centrum van toen en nu

Slenterend over de grachtengordel proef je de rijke historie van de Nederlandse hoofdstad. Culturele fijnproevers mogen het Concertgebouw en de grote musea niet missen en voor de kinderen is een dagje Nemo helemaal top!

...

Elk seizoen goed te doen

Amsterdam heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. Een uitstapje naar Amsterdam is dus prima voor elk seizoen. Op 27 april is het Koningsdag. Het is de verjaardag van koning Willem Alexander en dat wordt in het hele land gevierd. Amsterdam is die dag omgetoverd tot één grote vrijmarkt en als 27 april op een zondag valt, vindt dit feest een dag eerder plaats. Een andere belangrijke feestdag is Bevrijdingsdag op 5 mei. Dan wordt het einde herdacht van de bezetting van nazi-Duitsland. Het hele land viert feest met vele festivals en muziek-evenementen.

...

Nog iets voorbereiden?

Visum en inentingen zijn niet nodig. Wat het vervoer betreft: Vraag taxi-chauffeurs wat de rit ongeveer kost om onverwacht hoge rekeningen te voorkomen. In het toeristische gebied liggen de prijzen 50 tot 100% boven de Nederlandse 'norm'. Er is veel keus in eetgelegenheden: probeer ook eens Indonesisch, Surinaams of Antilliaans te eten. Achter het Centraal Station gaat een gratis pontje over het IJ naar de NDSM-werf, een voormalige scheepswerf. Inmiddels is de werf omgebouwd tot cultureel centrum.

...

Hoe komen we in het centrum?

Direct onder de luchthaven vertrekt een trein die je voor zo'n € 4,- in ongeveer 15 minuten naar het Centraal Station brengt. Met bus 197 duurt de reis van het Leidseplein naar Schiphol rond de 35 minuten. Een taxi naar Schiphol kost ca. € 50,-. Hostels zijn te boeken vanaf € 20,- per nacht. Goedkope hotels beginnen rond € 45,-.

Toch maar met de benenwagen?

Taxi's in Amsterdam zijn duur. Voor een ritje van 10 minuten is iemand zo € 15,- tot € 20,- kwijt. Een 24-uurs ticket voor het openbaar vervoer voor volwassenen bedraagt ca. € 8,- en voor kinderen van 4-11 jaar rond de € 3,-. In de meeste trams worden ook kaartjes verkocht.

...
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 6 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 33 % kan men besparen.
179 dagen voor vertrek