Populairste Airline: Anisec/LEVEL
Op de route Rome-Fiumicino – Amsterdam worden de meeste vluchten verzorgt door Anisec/LEVEL.
Anisec/LEVEL
7 %
KLM
6 %
easyJet
4 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 44 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
157 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Op Rome-Fiumicino naar Amsterdam zijn directe vluchten met 27 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 40min, vanaf € 92
27 %
1 tussenstop Barcelona
13h 40min, vanaf € 162
15 %
1 tussenstop Zürich
13h 15min, vanaf € 141
7 %

Amsterdam, ik wil je zien!

De hoofdstad van Nederland is het bezoeken meer dan waard. De eindeloze grachten, de romantische straten en vele gezellige cafés bezorgen je een ontspannen tijd. 

...

Wanneer is de beste reistijd?

De temperaturen in het voorjaar en de zomer lenen zich goed voor een bezoek aan Amsterdam. Je treft dan levendige terrassen en interessante stadswandelingen of boottochten behoren tot de mogelijkheden. In de herfst en de winter is de stad zeker niet minder gezellig en ook absoluut het bezoeken waard.

Qua feestdagen zijn 27 april (Koningsdag) en 5 mei (Bevrijdingsdag) aanraders. Op Koningsdag wordt de verjaardag van Koning Willem Alexander gevierd en in Amsterdam is er dan een grote vrijmarkt (als 27 april op een zondag valt is deze markt een dag eerder). De stad loopt vol met feestende mensen in het oranje gekleed.

Op Bevrijdingsdag wordt de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland gevierd met vele festivals en muziek evenementen door het hele land. 

...

Waar moet je rekening mee houden?

Amsterdam is geen onveilige stad, maar zoals in elke grote stad zijn er zakkenrollers actief.

In het toeristische gebied in Amsterdam liggen de prijzen 50 tot 100% boven de nederlandse "norm".

...

Vervoer en verblijf

 Direct onder de luchthaven is een treinstation met verbinding naar Centraal station in ongeveer 15 minuten, kosten rond de 4 euro. Met bus 197 is men vanaf het Leidseplein in ongeveer 35 minuten op Schiphol. De taxi kost ongeveer 50 euro.

Taxi's in Amsterdam zijn duur, een ritje van 10 min kan 15 tot 20 euro kosten. Vraag taxi chauffeurs op voorhand wat de rit ongeveer kost om onverwachte hoge kosten te voorkomen. Een 24-uur ticket voor het openbaar vervoer kost ongeveer 8 euro (ca. 3 euro voor kinderen van 4-11 jaar). In de meeste trams worden ook losse kaartjes verkocht.

Een hostel in Amsterdam boek je vanaf 20 euro per nacht. Goedkope hotels beginnen rond de 45 euro. 

...