idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Nuttige informatie over de vlucht van Verona naar Amsterdam

Drukke maar bekende stad in Noord-Holland

 De hoofdstad van Nederland is Amsterdam en vinden we in Noord-Holland. Amsterdam ligt aan de rivier het IJ en de monding van de Amstel en heeft zeven stadsdelen. Sinds het jaar 1300 heeft Amsterdam stadsrechten. Opmerkelijk is de verscheidenheid aan nationaliteiten in Amsterdam. Het is een van de belangrijkste haven-en handelsstad ter wereld en kent vele bezienswaardigheden. Toeristen vanuit de hele wereld brengen een bezoek aan Amsterdam. In het Amsterdams wordt Amsterdam ook wel Mokum genoemd.

Feestdagen en festivals

 Het klimaat in Amsterdam wordt sterk bepaald door invloeden vanaf de Noordzee. In de winter zijn de temperaturen gemiddeld net iets boven 0, de zomers zijn warm maar niet buitensporig heet. Door de vele waterbekkens zijn vooral het najaar en de winter de natste maanden. Op 27 april is koningsdag, de verjaardag van Koning Willem Alexander wordt gevoerd. De bekende vrijmarkt wordt ook op die dag gehouden, tenzij deze op een zondag valt. Dan wordt deze op zaterdag gehouden. 5 mei is Bevrijdingsdag en wordt uitbundig gevierd. 

Veilig op reis

 Er zijn geen verplichte of aanbevolen inentingen voor Amsterdam, dit geldt ook voor buitenlandse toeristen. De verscheidenheid aan Nationaliteiten maken Amsterdam uniek, maar niet minder veilig dan een andere stad. Ruim 30 procent van de bevolking is van niet-westerse en buitenlandse afkomst. In diverse buurten wonen groepen afkomstig uit eren bepaald land. Toeristen komen vooral naar Amsterdam om te winkelen in de bekende Kalverstraat, Leidsestraat, PC Hooftstraat en om de vele grachten te bezichtigen. In de toeristische gedeeltes liggen de prijzen gemiddeld 50 tot 100 procent hoger dan elders. 

Vervoer van en naar de accommodatie

 Overnachten kan in een hostel, prijzen vanaf 20 euro per nacht. In een hotel liggen de prijzen vanaf 45 euro per nacht. Vanaf Schiphol Amsterdam loopt een treinverbinding naar Amsterdam Centraal Station. Dit kost ongeveer 4 euro. Vanaf het Leidseplein duurt een rit met buslijn 197 naar Schiphol ongeveer een half uur. Taxi's zijn duur, een rit van 10 minuten kan oplopen tot 20 euro. Het is aan te raden vooraf te vragen wat de kosten zijn. 

Informatie over de vlucht Verona - Amsterdam
Vluchtinformatie Verona - Amsterdam
  • Vluchttijd: min. 01:55 / max. 01:55
  • Afstand: 890 km
  • Vluchten per week: 1
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 01:40 / max. 01:40