Vluchten naar Argentinië

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Argentinië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Argentinië voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Argentinië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Argentinië reistips

Wat wacht op je in Argentinië

Argentinië is het op een na grootste land in Zuid-Amerika en grenst aan Bolivia, Paraguay, Brazilië, Uruguay, Chili en de Atlantische Oceaan. Het kan onderverdeeld worden in vier verschillende geografische regio’s: de bosrijke en moerasachtige gebieden van Gran Chaco op de grens met Uruguay, de Hoge Andes, de vruchtbare vlakte van de pampa en de Tierra del Fuego in het verre zuiden.

Zeker een derde van het land bestaat uit bergen, waarvan de Andes in het westen een natuurlijke grens vormt met Chili. Dit is bovendien het hoogste bergmassief van heel Amerika, waar zich niet alleen de hoogste berg van de westerse hemisfeer bevindt - de Aconcagur van 6.960 meter - maar ook de hoogste vulkaan ter wereld: de Ojosdel Salado (6.880 meter).

Met uitzondering van de provincie Buenos Aeres is het oosten van het land erg vlak; het wordt gedomineerd door de bekende pampa’s. In Patagonië in het zuiden bevinden zich dan weer een middelgroot gebergte met toppen van rond de 3.000 meter en diepe ravijnen.

De belangrijkste bestemmingen in Argentinië

Er zijn goede non-stopverbindingen naar Buenos Aires (BUE) vanuit Madrid (MAD), bijvoorbeeld met de nationale luchtvaartmaatschappij Aerolineas Argentinas (AR), maar ook met Air Europa (UX) en Iberia. Air France (AF) vliegt vanuit Parijs (CDG) naar de Argentijnse hoofdstad.

Binnenlandse vluchten naar onder meer Bahia Blanca (BHI), Cordoba (COR), Mar del Plata (MDQ) of Ushuaia (USH) vertrekken vooral van de regionale luchthaven Aeroparque Jorge Newbury (AEP) in Buenos Aires en worden verzorgd door Aerolinas Argentinas en haar dochterbedrijf Austral Airlines (AU).

Wat is de beste tijd om Argentinië te bezoeken?

De grote klimaatverschillen in Argentinië zijn niet alleen te wijten aan de grootte en lengte van het land - dat zich uitstrekt van de zuidelijke Kreeftskeerkring tot aan de Zuidpoolzee - maar vooral door de hoogteverschillen van west naar oost die gaan van 7.000 meter in de Andes tot aan het zeeniveau aan de Atlantische Oceaan.

Patagonië in het zuiden is koud, in het noordelijke Gran Chaco is het weer subtropisch en in de pampa’s is het klimaat op zijn beurt gematigd. Bovendien is het in sommige streken erg droog terwijl het in andere dikwijls en overvloedig kan regenen. De jaargetijden in Argentinië zijn omgekeerd aan deze in Europa: de warmste maanden zijn januari en februari en de koudste juli en augustus. De beste periode om het land te bezoeken is dus de tijd tussen de maanden november en mei.

Bijzondere plekken in Argentinië

De hoofdstad Buenos Aires kent vele architecturale meesterwerken uit de koloniale periode. De meeste interessante plekken en bezienswaardigheden bevinden zich trouwens in een straal van vijf kilometer, zoals bijvoorbeeld de kerk van San Ignacio de Loyola, het prachtige, neoklassieke Palacio de Congreso, het Casa Rosada (het roze regeringsgebouw), het Teatro Colón - het grootste theatergebouw van het land dat werd opgetrokken rond 1900 in een neobarokke stijl - en talloze monumenten en musea.

Ook zeker een bezoek waard is de stad Salta in het noorden van het land. Ze ligt aan de voet van de berg San Bernardo (1.450 meter) die bij de Andes hoort. De top kan men al wandelend of per kabelbaan bereiken. Salta is vermaard omwille van haar vele mooie kerken en koloniale gebouwen. Zo is er de Iglesia San Francisco die blijkbaar de hoogste kerktoren van Zuid-Amerika heeft en een van de belangrijkste bezienswaardigheden vormt. Andere grote en interessante steden zijn nog Cordoba, Rosario, Mendoza, La Plata, San Juan en Santa Fe.

In het noorden, bij de grens met Brazilië, liggen de spectaculaire watervallen van Iguaçu die men het best kan bezoeken tussen juli en oktober wanneer de hitte en de luchtvochtigheid minder beklemmend zijn.

In de Andes zijn er nog verschillende nationale parken met een grote diversiteit aan planten en dieren. Een erg populair park is te vinden vlak bij San Carlos de Bairloche. Het stadje is erg Europees van sfeer en uitzicht en ligt pittoresk in de bergen bij een blauwgroen meer. Er zijn hier verschillende wandelpaden, bijvoorbeeld om de Cerro Colorado met zijn 2.130 meter te beklimmen.