Vluchten naar Chili

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Chili

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Chili voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Chili zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Chili reistips

Wat wacht op je in Chili

De Republiek Chili ligt aan de Zuid-Amerikaanse westkust en grenst in het westen en het zuiden aan de Stille Oceaan, in het noorden aan Peru en in het oosten aan Bolivia en Argentinië. Paaseiland,de Juan Fernández-archipel, de Desventuradaseilanden, het eiland Sala y Gómez, de Ildefonso-eilanden, de Diego Ramirez Eilanden in de Stille Oceaan en een stuk van Antarctica behoren ook toe aan Chili.

Het land strekt zich van noord naar zuid uit over 4.300 kilometer met de oceaan aan de westzijde en langs het Andesgebergte in het oosten. Van oost naar west is het slechts gemiddeld 200 kilometer breed - het breedste stuk meet 240 kilometer, het smalste slecht 90 kilometer. Door deze geografische specificiteit kent Chili haast alle mogelijke klimaat- en vegetatiezones.

Het hoogste punt in Chili is ook de hoogstgelegen vulkaan ter wereld, namelijk de Ojos del Salado (6.880 meter) bij de grens met Argentinië. De berg is zelden of nooit met sneeuw bedekt door haar ligging in de Noord-Chileense Atacamawoestijn. Dit is de droogste woestijn ter wereld die zowat 15 miljoen jaar oud moet zijn en waar zich heel wat nevel voordoet van de kust die niet veraf is. Het weerfenomeen El Niño dat iedere zes tot tien jaar weerkeert, brengt hevige regenval met zich mee en laat de woestijn voor tenminste enige tijd volop open bloeien.

Wat is de beste tijd om Chili te bezoeken?

In het noorden van Chili kent men praktisch geen winter: het klimaat is er mediterraan en temperaturen liggen er het hele jaar tussen 15° en 30° C. In het centrale landsdeel is het weer gelijkaardig, met 's winters koele mist die van de zee landinwaarts trekt en die de temperaturen met een graad of vijf doen dalen. Meer dan de helft van de bevolking leeft in dit gebied en dan vooral rond Santiago de Chile.

Het zuiden wordt echter overheerst door wouden en een schilderachtig landschap. Het klimaat hier is een stuk koeler met regelmatige neerslag; de temperaturen liggen hier zelfs zo laag dat de bewoners hier zelfs in de zomer hun huizen verwarmen. Hier begint ook het gure, glaciale landschap van Patagonië en bevindt zich de grootste gletsjer van Chili, de Campo de Hielo Sur.

Visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers dienen in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste zes maanden (Nederland) of drie maanden (België) geldig is vanaf de dag waarop men uit Chili vertrekt; een visum is daarentegen niet nodig, tenzij het verblijf langer dan 90 dagen is. Meer reisadvies: minbuza.nl

Vaccinaties tegen gele koorts, hepatitis A, polio, tetanus en difterie zijn ten zeerste aan te raden. De medische faciliteiten zijn in heel Chili van degelijke kwaliteit wanneer men tenminste naar een privé-ziekenhuis gaat en bereid is voldoende te betalen. Vandaar dat een goede reisverzekering ten zeerste aanbevolen wordt. Neem verder zeker een eigen reisapotheek mee en zorg ook steeds voor een middel tegen de muggen en andere insecten of voor goed bedekkende kledij. Houdt tevens rekening met de grote hoogte van sommige plaatsen in Chili; voor trektochten door de Andes is een goede conditie vereist.

Bijzondere plekken in Chili

De hoofdstad Santiago beschikt in feite over weinig echte bezienswaardigheden door de aardbevingen die de stad regelmatig treffen en die behoorlijk wat schade toebrengen. Zowat alle belangrijke gebouwen en monumenten bevinden zich dan ook op een kleine oppervlakte. Het historische centrum met de Plaza de Armas en de voetgangerszone Paseo Ahumada met de vele straathandelaars en kunstenaars zijn alleszins wel de moeite. Vermeldenswaard is ook het Museo Nacional de Bellas Artes met een aanzienlijke collectie kunstwerken van Europese en Chileense kunstenaars, alsook de Cerro San Cristóbal, een heuvel waarop een groot standbeeld van Maria prijkt en vanwaar men een schitterend uitzicht heeft over de stad.

Buiten Santiago woont een groot deel van de Chileense bevolking nog rond de agglomeratiesteden Concepción en Valparaíso. Laatstgenoemde plaats is de op een na grootste stad en zetel van het Chileense Congres. Ze ligt 120 kilometer ten noordwesten van Santiago en hoort zeker bij de mooiste steden van Zuid-Amerika.

Tien kilometer meer naar het noorden bevindt zich Viña del Mar, een geliefkoosde badplaats met mooie, verzorgde plantsoenen. Buiten Santiago zijn verder Puente Alto, Antofagasta, Valparaiso, Talcahuano en San Bernardo andere grote steden in Chili.

De parel van Chili is echter het Parque Nacional Puyehue. Dit nationale park ligt in een schilderachtig merengebied met een adembenemend vulkaanlandschap, wilde watervallen, goede skioorden, heilzame warmwaterbronnen en wandelpaden.

Paaseiland in de zuidelijke Stille Oceaan is van een geheel andere orde; hoewel dit vulkanische eiland tot Chili behoort, lijkt het deel te zijn van een geheel andere wereld. Het ligt dan ook zo'n 4.200 kilometer ten westen van Santiago. De 638 moai die er terug te vinden zijn, vormen een archeologisch hoogtepunt: het gaat om kolossale, stenen beelden waarvan de betekenis en het doel nog niet bekend zijn.