Vluchten naar Frans-Guyana

Boek snel goedkope vluchten met idealo

Bespaar tijd en geld: snel goedkope vluchten vinden
Eenvoudig te gebruiken: filteren en sorteren om de beste vlucht te vinden
Gratis te gebruiken: aanbiedingen vergelijken en vluchten boeken

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Frans-Guyana

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Frans-Guyana voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Frans-Guyana zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Frans-Guyana reistips

Wat wacht op je in Frans-Guyana

Frans-Guyana is een Frans overzees Departement in het noorden van Zuid-Amerika, tussen Brazilië en de Atlantische Oceaan. Typisch aan de topografie van het land is de vlakke mangrove-moerasstreek in de kustregio. Dit stijgt naar het binnenland toe naar hoger gelegen plateaus, waarop zowat de hele bevolking leeft.

Achter deze hoogvlaktes begint dan het tropische regenwoud. Dit regenwoud bedekt zo'n 90% van het totale oppervlak van Frans-Guyana en aangezien het land deel uitmaakt van de Europese Unie, is dit in feite het grootste bos van Europa. Het stijgt zachtjes naar het zuiden toe en gaat dan over naar de bergen van Guyana, die het hele noordoosten van het Zuid-Amerikaanse werelddeel innemen.

Het hoogste punt van het land is Mount Bellevue de l'Inini (851 meter) in de zuidelijke bergen, tegen de grens met Brazilië. De langste rivier is dan weer de Fleuve Marouini met 726 kilometer, die haar bron heeft in het Tumuk-Humakgebergte en via een delta uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Wat is de beste tijd om Frans-Guyana te bezoeken?

Door haar ligging bij de evenaar is het klimaat in Frans-Guyana het hele jaar door tropisch en benauwd met een gemiddelde luchtvochtigheid van 80%. De hoogste dagtemperatuur ligt zelden onder de 28° C. Dit fysiek erg uitputtende weer is het best te verdragen in de kuststreken, omdat hier de passaatwinden nog voor enige verfrissing van de drukkende lucht zorgen.

Er is een zwaar regenseizoen tussen januari en juni, maar zelfs in het zogenaamd droge seizoen tussen juli en december kan men regelmatig regenbuien verwachten. In tegenstelling tot de meeste van haar buurlanden in de Caraïben en Zuid-Amerika wordt het land echter nooit geteisterd door orkanen. De beste periode om naar Frans-Guyana te reizen is tussen het einde van juni en het begin van december.

Vanuit Europa biedt uitsluitend Air France (AF) non-stopvluchten aan naar de hoofdstad Cayenne (CAY) en dit vanuit Parijs-Orly (ORY). Binnenlandse vluchten naar Maripasoula (MPY), Saul (XAU) en Saint-Georges-de-l'Oyapock (OYP) worden verzorgd door de nationale luchtvaartmaatschappij Air Guyane Express (3S).

Visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Voor Frans-Guyana is geen visum vereist. Wel dienen Nederlanders een paspoort bij zich te hebben dat nog minstens drie maand geldig is na het verblijf; Belgische reizigers moeten een paspoort en een identiteitskaart bij zich hebben dat geldig is gedurende het ganse verblijf in het land.

Een vaccinatie tegen hepatitis A is absoluut noodzakelijk en ook inentingen tegen polio, difterie, tetanus en gele koorts zijn aan te raden. Denguekoorts, dat door muggen en insecten wordt overgedragen, komt in het land voor. Draag ter plekke dus kledij die het lichaam voldoende bedekt, slaap steeds onder een muggennet en gebruik muggenwerende producten met DEET. Drink steeds ontsmet water of water uit flessen en zorg voor zoutoplossingen tegen dehydratie.

De medische infrastructuur in Frans-Guyana is uitstekend; het land bevindt zich immers nog steeds onder Frans bewind. Vergeet in ieder geval geen reisapotheek mee te nemen en sluit voor vertrek zeker een goede ziekte- en repatriëringverzekering af.

Bijzondere plekken in Frans-Guyana

De hoofdstad Cayenne bevindt zich in het estuarium van de Rio Cayenne aan de Atlantische Oceaan. De plek is gelegen in een wondermooi tropisch landschap, wordt gekenmerkt door een multi-etnische charme en doet dankzij de Franse koloniale gebouwen zelfs wat denken aan New Orleans. Het is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Zuid-Amerika.

In het relatief kleine stadscentrum is de Place de Plamistes - een gezellig plein vol met kleine cafés en snackbars - zeker de moeite. De botanische tuin met een oppervlak van achtenveertig hectare is ook een aanrader. Verder heeft Cayenne een aantal stranden die geschikt zijn om te zwemmen, waarvan het mooiste wel Montjoly is.

De grootste bezienswaardigheid van Frans-Guyana is evenwel het regenwoud dat zowat het hele land domineert. In vergelijking met de regenwouden in andere Latijns-Amerikaanse landen is dat in Frans-Guyana nog nagenoeg ongerept, zodat heel wat afgelegen regio's alleen toegankelijk zijn over het water. Tijdens een boottrip kunnen toeristen zich dan vergapen aan apen, kaaimannen, tapirs, de dichte begroeiing en de historische rotstekeningen van inheemse volken.

Er bestaat ook de mogelijkheid om enkele Indianendorpen in de Haut Maroni en de streek rond Oiapoque in het zuidwesten van het land te bezoeken, nadat men daartoe toestemming heeft verkregen in het stadhuis van Cayenne. Erg interessant is ook de ESA-ruimtebasis te Kourou, een hoogtechnologisch complex dat in schril contrast staat met de natuurlijke omgeving. Hier is tevens een ruimtetransportmuseum en worden rondleidingen gegeven.