Vluchten naar Pakistan

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Pakistan

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Pakistan voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Pakistan zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Pakistan reistips

Wat wacht op je in Pakistan

De islamitische republiek Pakistan is gesticht in 1947. Het land grenst aan Iran, Afghanistan, China en India. Pakistan is een erg droog land en kan opgedeeld worden in 3 regio's. Het noordelijke achterland, het ruige en bergachtige Hindoe Kush en de vlakke vruchtbare delta laaglanden van de Indus Vallei die door 5 rivieren doorkruist word en ongeveer een derde van het hele land beslaat

De hoogste berg in Pakistan en de een na hoogste van de wereld is de K2 met een hoogte van 8611 meter. Deze berg ligt in de Bergketen genaamd de Karakorums, waar zich, na de pool-regio's, de meeste gletsjers bevinden. Dit is ook het gebergte waar Pakistan's meest beroemde berg; de "Nanga Parmat" met een hoogte van 8126 meter zich bevind. De langste rivier is de Indus met een geschatte lengte van 2900 kilometer.

De stad Thatta, vlakbij Karachi, is ook het bezoeken waard. In deze stad staat de Shah Jahan moskee, die tussen 1647 en 1650 is gebouwd. Sha Jahan is beroemd omdat het ook de bouwer is geweest van de Taj Mahal in India. De moskee heeft 101 koepels, en is zo gebouwd dat de stem van de imam zonder luidspreker de hele moskee van bereiken.

De oriëntale stad Peshawar, aan de noordgrens met India, is ook erg mooi. Deze stad is 2000 jaar terug gesticht en is sindsdien de meest belangrijke handelsstad die het Indiase subcontinent verbind met de rest van Azië. De parken en stads-tuinen die beschermd worden door de 20 poorten van de stad, doen denken aan de koloniale tijd en nodigen de bezoeker uit tot ontspannen.

De belangrijkste bestemmingen in Pakistan

De grootste stad van het land is Karachi, andere miljoenen steden zijn LahoreFaisalabad, Gujranwala, Multan, Rawalpindi en Hyderabad.

Sinds 1959 is Islamabad de hoofdstad van Pakistan. Het is een moderne stad met vele parken en tuinen. De Faisal Masjid, de met goud versierde en meest moderne moskee van de wereld is zeker het bekijken waard. Het is het kenmerkende gebouw van Islamabad en de bouw is afgerond in 1984. De moskee was een geschenk van de Saudi Arabische koning Faisal, en bied plaats aan 9000 gelovigen.

De bergachtige hooglanden van buurstad Rawalpindi zijn ook zeer mooi en adembenemend. De Swat vallei, gelegen in de hooglanden, is bekend voor de vele ruinen van boeddhistische kloosters en beelden.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanuit Europa naar Pakistan. Onder anderen Etihad Airways (EY) en de Emirates (EK) bieden vluchten aan naar Islamabad (ISB). In Pakistan zelf is vliegen veruit de meest populaire vorm van vervoer. Goede interne vluchten naar bijvoorbeeld Peshawar (PEW), Lahore (LHE), Karachi (KHI) of Faisalabad (LYP) Worden verzorgd door verschillende binnenlandse luchtvaartmaatschappijen zoals Aero Asia (E4) of Air Blue (ED).

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Pakistan heeft een droog, subtropisch en continentaal klimaat, waar duidelijk 3 verschillende seizoenen te onderscheiden zijn. Een warm seizoen van December tot Maart, dat het best geschikt is om in af te reizen. Dan het extreem hete seizoen van April tot Augustus, en het moesson-seizoen tussen September en November, waar het vooral in het noordelijke bergachtige deel van het land regent of sneeuwt.

Het paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn om het land in te komen. Er geld ook een visum plicht. Neem hiervoor contact op met de Pakistaanse ambassade, of kijk op de site van het ministerie van buitenlandse zaken.

Voor Pakistan word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Er bestaat een klein risico op malaria. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen.

De medische zorg is in de grote steden toereikend. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Interessante plekken in Pakistan

Tot 1959 was Karachi de hoofdstad van Pakistan, en is nu de derde grootste stad van de wereld. De haven ligt aan de Arabische Zee bij de monding van de Indus. Het mooiste plein is zeker een bezoekje waard: Quaiz-e-Azam Mazar, met een mausoleum van de stichter van het land Ali Jinaah. Het beste tijdstip om dit plein te bezoeken is tijdens de wisseling van de wacht, wat 3 keer per dag voorkomt.

Voor zwemmen is het Clifton strand aan te raden, Dit is een van de langste stranden ter wereld en er is een ruime keus aan watersport mogelijkheden. Kameel en paardrijden zijn er ook erg populair onder toeristen en lokale bevolking. Andere stranden in de buurt van Karachi zijn het Sandspit strand, French strand, Russian strand en Paradise Point, een zandsteen rots met een natuurlijke boog.

Lahore op de grens met India is de tweede grootste stad van Pakistan en het spirituele centrum van de Islam op het Indiase subcontinent. Dit was ooit een van de grootste steden van het Mongoolse rijk, en herbergt de meest indrukwekkende islamitische gebouwen van het land. Tevens is hier de 60 meter hoge Minar-e-Pakistan te vinden. Een minaret met 2003 traptreden die gebouwd is in 1940 om de Pakistaanse onafhankelijkheid van India te vieren.

Een andere attractie in Lahore is de Badshahi Masjid, de tweede grootste moskee van Pakistan. Deze is gebouwd in 1673, en heeft plaats voor 100.000 gelovigen. De Shalimar tuinen genieten ook wereldwijde bekendheid. Deze tuinen zijn in de 16de en 17de eeuw gegrond, en ze staan nu, omdat er geen geld is voor renovatie, op de cultureel werelderfgoedlijst van de UNESCO.