Vluchten naar Peru

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Peru

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Peru voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Peru zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Peru reistips

Wat wacht op je in Peru

De republiek Peru grenst aan Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia, Chili en de Grote Oceaan. Peru heeft drie volledig verschillende geografische regio's: Costa (kust), Sierra (Andes) en Selva (regenwoud).

De Costa staat onder invloed van de Humboldtstroom en bestaat grotendeels uit zandwoestijn. Landbouw is alleen mogelijk langs de uit de Andes stromende rivieren, in rivieroases. In het zuiden, niet ver van de grens met Chili, begint de Atacama woestijn. Hier regent het zeer zelden. Aan de Costa fluctueren de temperaturen tussen 12 °C in de winter en 34 °C in de zomer.

Achter de zeer smalle kustregio's begint de Sierra. Deze bestaat uit de bergen (Cordilleras) van de Andes, die door dalen onderbroken worden. Hier bevinden zich tevens de hoogste bergen van Peru. De hoogste van deze bergen is de Nevado Huascaran met 6.768 meter, gevolgd door de Yerupa (6.634 m), de Coropuna (6.425 m), de Ampato (6.310 m), de Chachani (6.075 m) en de Misti (5.822 m). De gemiddelde jaartemperatuur ligt hier bij een hoogte vanaf 3.000 meter rond de 11 °C. In deze regio valt weinig regen, hevige regenval is echter mogelijk tussen oktober en april.

Ten oosten van deze bergketen begint de Selva. Door de tropische bergwouden gaat de Costa daarbij vloeiend over in de Selva. Het regenwoud van Peru is weelderig, dicht en moeilijk toegankelijk, de rivieren van de Andes die van hier in de Amazone uitmonden zijn de enige verkeerswegen van de regio. De langste van deze bronrivieren en tevens de langste van Peru is de Rio Ucayali met een lengte van 1.600 kilometer.

De belangrijkste bestemmingen in Peru

De momenteel beste verbinding biedt Iberia (IB) vanaf Madrid, aangezien zij als enige maatschappij non stop naar Lima (LIM) vliegt. Verder worden verbindingen naar Lima vanuit de Verenigde Staten of via een andere Zuid-Amerikaanse luchthaven aangeboden. In Peru zelf verbinden onder meer Tacu Peru (T0), Aero Cóndor (Q6) of Lan Peru (LP) de hoofdstad met alle mogelijke luchthavens van het land.

Lima is de hoofdstad met ongeveer 8,5 miljoen inwoners en veruit de grootste stad van het land. De stad is het verkeersknooppunt van Peru en huisvest talrijke universiteiten, musea en monumenten. De oudestad met haar prachtige bouwwerken uit de koloniale tijd werd in 1991 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Vooral bezienswaardig is het Museu de Oro, dat een unieke verzameling van gouden ornamenten van verschillende inheemse Andesvolkeren bergt. Een overzicht van de geschiedenis van Peru biedt het Museo de la Nación, waar behalve archeologische vondsten tevens een 3-D model van de Incastad Machu Picchu is nagebouwd.

Cusco, de hoofdstad van het laatste rijk van de Inca's, ligt op een hoogte van 3.416 meter in het Peruviaanse hoogland en is het laatste uitgangspunt voor reizigers naar Machu Picchu. Het adembenemende landschap van de Andes en de ontelbare bezienswaardigheden van de teloorgegane inheemse culturen maken de plaats tot het belangrijkste toeristencentrum van heel Peru. De ruïnes van de Inca's en de prachtige koloniale bouwwerken van de oudestad werden in 1983 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Bezienswaardig nabij Cusco zijn tevens de andere ruïne sites Sacsayhuamán, Tambo Machay, Puca-Pucará, Kenko, Tipón, Pisac en Ollantaytambo. Andere interessante steden in Peru zijn onder meer TrujilloArequipaCallaoChiclayo en Iquitos

Klimaat, reisdocumenten, gezondheid en vaccinaties

Er bestaat geen ideale reistijd voor Peru, aangezien iedere regio andere klimatische verhoudingen kent. Voor een bezoek aan de kust zijn vooral de maanden tussen december en mei gunstig, aangezien het in de overige maanden in de kuststreken eer koeler is. Voor verkenningen van het Hoogland van de Andes of het Amazonegebied is de tijd tussen mei en september het meest attraktief, aangezien in deze periode bijna geen regen valt in de bergen en in de regenwouden.

Nederlandse toeristen die naar Peru reizen hebben geen visum nodig, tenzij het verblijf langer dan 90 dagen is. Een paspoort, nog minstens 6 maanden geldig bij inreis, volstaat. Kinderen tot 16 jaar kunnen in het paspoort van een van de ouders meereizen. Voor zakenlui is wel een visum nodig.

Een vaccinatie tegen de infectieziekten buiktyfus, difterie, tetanus, polio, gele koorts, hepatitis A en hepatitis B wordt aanbevolen. Verder bestaat er het gehele jaar door een malaria risico. Naast eventuele malariapillen wordt geadviseerd de volgende risicobeperkende maatregelen te treffen: 's avonds de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en een klamboe gebruiken.

Medische verzorging is in alle grote steden en toeristencentra gewaarborgd. Het wordt aanbevolen een wereldwijd geldige reisverzekering af te sluiten. Verder dient men fruit eerst te schillen en groenten vooraf te koken om infectiegevaar te voorkomen.

Bijzondere plekken in Peru

Een bijzondere schoonheid van Peru is het Titicacameer. Het Titicacameer bevindt zich op een hoogte van 3810 meter en is het hoogst gelegen zoetwatermeer ter wereld. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het uitzicht op de 42 drijvende Uroseilanden. De Uros zijn een inheemse volksstam die al eeuwenlang op riet-eilanden leeft om zich tegen aanvallende vijanden te beschermen. Vandaag woont er slechts een honderdtal van hen nog steeds op deze eilanden.

Een andere trekpleister zijn de reusachtige geogliefen, die op circa 50 kilometer van de Zuid-Peruviaanse havenstad Nazca liggen. Op een oppervlakte van ongeveer 500 km² werden waarschijnlijk door de Inca's figuren van dieren en geometrische vormen van tien tot honderd meter lang in het zand geschraapt. Vanwege hun enorme grootte zijn de afbeeldingen alleen uit de lucht te herkennen. Het gehele gebied werd in 1995 door UNESCO op de werelderfgoedlijst opgenomen.

Een absoluut hoogtepunt is Machu Picchu, het bekendste bouwwerk en de meest bezochte bezienswaardigheid van Peru. De ruïne ligt op 2.360 meter hoogte op een bergtop in het hoogland van de Andes. Aangezien de Incastad moeilijk toegankelijk is bouwde de Peruviaanse regering een spoorlijn van het 112 kilometer verder gelegen Cusco Naar Aguas Calientes, een dorp aan de voet van de berg. Daardoor kunnen zo meer dan 2.000 mensen per dag dit archeologische meesterwerk bezoeken.