Amsterdam

Amsterdam werd al meer dan eens uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld. De stad is dan ook het best te verkennen met de fiets. Met bezienswaardigheden als de Wallen, het Leidseplein en het Anne Frankhuis is Amsterdam ongetwijfeld een prachtige bestemming voor een stedentrip.

...

Koningsdag

Amsterdam mag dan wel een bestemming zijn voor een stedentrip die het hele jaar door interessant is, toch zijn er bepaalde periodes die een reis net dat tikkeltje meer bieden. Zo wordt op 27 april Koningsdag gevierd, de feestdag waarom de verjaardag van Koning Willem Alexander wordt gevierd. Op 5 mei wordt dan weer het einde van de bezetting van nazi-Duitsland herdacht. Deze Bevrijdingsdag wordt gevierd met heel wat festivals en muziekevenementen in het hele land. 

...

Duurder dan de rest van Nederland

Amsterdam is een stuk duurder dan de rest van Nederland. Zeker in de toeristische gebieden kunnen de prijzen 50 tot 100% hoger liggen. Wie liever niet met de fiets de stad verkent en een taxi prefereert vraagt best op voorhand de prijs van de rit. Zo voorkom je onverwachte hoge kosten. Amsterdam kent heel wat leuke restaurantjes. Zo vind je er makkelijk eetplaatsen waar ze Indonesisch, Surinaams of Antilliaans aanbieden op het menu. De voormalige scheepswerf, het NDSM, is inmiddels een cultureel centrum geworden. Wie hier terecht wil voor een avondje cultuur kan met een gratis pontje over het EI varen. 

...

Vanaf Schiphol

Wie naar Amsterdam reist per vliegtuig kan vanaf Schiphol met de trein naar het centrum reizen. Het treinstation bevindt zich onder de luchthaven en brengt je in vijftien minuten naar het Centraal station. Een enkele reis zal je zo'n vier euro kosten. Wie de bus verkiest, bereikt in een dik half uur het Leidseplein. De taxi is een duurdere optie gezien een rit van de luchthaven naar het centrum je zo'n vijftig euro zal kosten.

Eens in het centrum kun je je met het openbaar vervoer verplaatsen. Een 24-uurs ticket kost ongeveer acht euro.

Wie accommodatie zoekt aan een lage prijs kan terecht in een hostel. Deze vind je vanaf 20 euro. 

...