idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Colombia reistips

De belangrijkste bestemmingen in Colombia

De hoofdstad Bogota en de havenstad Cartagena zijn de grootste toeristentrekkers in Colombia. Naar beide bestemmingen is het ongeveer 11 uur vliegen met een directe KLM-vlucht vanaf Schiphol. Het bewonderswaardig getransformeerde Medellin is ook een schitterende plek voor een vakantie. Voor carnaval op z’n Colombiaans is Barranquilla de ultieme locatie. Medellin, Barranquilla en andere bezienswaardige steden, zoals Cali, Armenia en Bucaramanga, zijn met korte tussenstops comfortabel te bereiken.

Wat is de beste tijd om Colombia te bezoeken?

Vanwege de ligging nabij de evenaar hebben de meeste Colombiaanse bestemmingen gedurende het hele jaar door een stabiel klimaat, met aangename tropische temperaturen. Tussen december en maart is het hoogseizoen en heb je de minste kans op regen tijdens de vakantie. Het carnaval valt haast altijd rond het einde van deze periode. In het tussenseizoen, van april tot en met augustus, is het 10-daagse bloemenfestival van Medellin een van de topattracties voor bezoekers. Als je graag van lage prijzen geniet, is het laagseizoen in september, oktober en november de perfecte tijd om Colombia te bezoeken.

Bijzondere plekken in Colombia

Colombia biedt het beste van meerdere werelden. Nabij kustplaatsen als Cartagena en Santa Maria vind je parelwitte stranden aan de Caribische Zee. De hooggelegen steden Bogota, Cali en Medellin zijn omgeven door prachtig berglandschap. En in het Colombiaanse achterland kun je nog ongerept Amazoneregenwoud verkennen. Populaire historische bezienswaardigheden zijn onder meer Ciudad Perdida ‘de verloren stad’ en de op heuvels en bruggen gebouwde basiliek Santuario de Las Lajas. In de koffieregio Salento maak je mooie wandelingen en drink je het heerlijkste, verse kopje koffie.