Vluchten naar Saoedi-Arabië

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Saoedi-Arabië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Saoedi-Arabië voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Saoedi-Arabië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Saoedi-Arabië reistips

Wat wacht op je in Saoedi-Arabië

Het koninkrijk Saoedi-Arabië is een land in het Midden Oosten op het Arabische schiereiland. Het land ligt tussen de Rode Zee en de Perzische Golf, en grenst aan Irak, Jordanië, Koeweit, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Jemen.

Saudi Arabië beslaat een groot gedeelte van het Arabische Schiereiland, en bestaat vooral uit een hoog plateau van woestijn en vulkaan-steen. In het zuidwesten ligt het Asir gebergte en in het westen op de grens de Perzische Golf. Grote vlaktes en opgedroogde zout gebieden bepalen het landschap. In het zuidelijk gedeelte van het land is het woestijn gebied genaamd Rub-al Chali te vinden.

De hoogste berg in het land met een hoogte van 3133 meter is de Jabal Sawda. Naast opgedroogde rivierbeddingen zijn er geen "levende" rivieren in Saudi Arabië. Desalniettemin is er toch voldoende water voorziening voor de bevolking omdat de regering voor veel geld diepe waterputten heeft geslagen en ontziltingsinstallaties heeft gebouwd om het gebrek aan water te bevechten.

Beste reistijd en de belangrijkste bestemmingen in Saudi Arabië

Op het Arabische schiereiland heerst het hele jaar door een droog en heet woestijnklimaat. In het binnenland zijn dagelijks extreme temperatuurschommelingen. Overdag kan het 45 °C worden waar het 's nachts kan vriezen. Tussen November en April kan er regen vallen, dit komt echter maar zeldzaam voor.

De hoofdstad van Saudi Arabië is Riyad, wat "de Tuinen" betekend. Riyad is een miljoenen metropool waar ongeveer 20% van de gehele bevolking van Saudi Arabië woonachtig is. De stad ligt op 611 meter boven zeeniveau en is omringt door woestijnen. De 2 hoogste gebouwen van de stad; Al Faisaliah en Al Mamlaka van 267 en 302 meter hoog kijken uit over de talloze bazaars van de stad. Andere grote steden zijn: Jiddah, Mekka, Medina, Dammam und Taif.

Er zijn 3 internationale luchthavens in Saudi Arabië, en de nationale luchtvaartmaatschappij Saudi Arabian Airlines (SV) heeft goede connecties, en vliegt non-stop naar vele europese steden. In Saudi Arabië zelf is deze luchtvaartmaatschappij ook veruit de beste manier van vervoer omdat ze naar alle grote steden vliegen. Andere luchtvaartmaatschappijen die ook op Saudi Arabië vliegen zijn bijvoorbeeld: KLM (KL) en Air France (AF).

Visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Reizigers naar Saudi Arabië hebben altijd een visum nodig. Deze kan aangevraagd worden bij de ambassade van Saudi Arabië. Als er een Israëlische stempel in uw paspoort staat kan het zijn dat u het land niet in mag. Tevens dienen vrouwen met hun man te reizen of daar worden opgehaald, alleen reizende vrouwen kunnen vertragingen verwachten. Kijk voor meer informatie op de site van het ministerie van buitenlandse zaken; www.minbuza.nl.

Voor Saudi Arabië word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Neem voor het reizen contact op met uw huisarts in verband met voorzorgsmaatregelen tegen malaria.

De medische zorg is in de grote steden goed. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Bezienswaardigheden in Saudi Arabië

De meest heilige stad voor de islam, Makkah al-Mukkararrama (Mekka) is jaarlijks een bedevaartsoord voor miljoenen moslims wereldwijd. Mekka ligt tussen 2 bergketens op zo'n 75 kilometer ten oosten van de rode zee. De stad was de geboorteplaats van de islamitische profeet Mohammed, en in de Al-Mashid Al-Haram moskee staat de heilige Ka'aba wat de meest belangrijke bestemming is in het leven van een moslim.

De Ka'aba (Arabisch voor kubus) is de meest heilige plek voor moslims en word gezien als het huis van god. Het verblijf in Mekka is sinds 632 na christus echter streng verboden voor niet moslims en word op draconische wijze bestraft. Er is een speciale christelijke omleiding voor voertuigen met christenen die de stad niet in mogen.

De tweede belangrijkste stad van de Islam heet Medina en ligt ook in Saudi Arabië. Deze stad van de profeet is ook de stad waar de Koran is samengesteld, en waar de Oemma (de eerste islamitische gemeenschap) is gesticht. De eerste moskee, de Masjid Quba staat ook hier en word beschouwd als de vierde meest heilige plek voor de Islam.

De meest belangrijke plek is de Al-Masjid An-Nabawi wat letterlijk "de moskee van de Profeet" betekend. Dit is de tweede belangrijkste Moskee in de Islam en is gebouwd op de plek waar het huis stond waarin de profeet woonde en stierf. Het is een heilig en adembenemend stukje islamitische architectuur en niet moslims mogen hier niet naar binnen.