Vluchten naar Venezuela

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Venezuela

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Venezuela voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Venezuela zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Venezuela reistips

Wat wacht op je in Venezuela

De republiek Venezuela is een zuid Amerikaanse staat aan de caribische kust, en grenst aan Brazilië, Colombia en Guyana. Als medestichter van de OPEC is Venezuela de 5 de grootste exporteur van aardolie en aardolie producten. Een andere belangrijke inkomstenbron voor het land is toerisme.

Venezuela is het land van oerwouden en prachtige stranden. Het land is in 4 gebieden op te delen: Het westelijk gelegen hoogland, Het noordwestelijke Maracaibo meer, de rivierdelta van de Orinoco en het zuidelijk gelegen Guyana gebergte.

Twee bergketens doorkruisen het land, de Cordillera de la Costa, en de Venezolaanse Andes, Zuidelijk daarvan lopen de vlakten van de Llanos die door de jaren door de loop van de Orinoco zijn ontstaan. Het Amazone gebied en Guyana liggen zuidoostelijk daarvan. Hier helemaal in het zuiden van Guyana bevind zich een uniek geografisch fenomeen, de Braza Casiquiare, een natuurlijke waterweg die door de amazone de orinoco en de Atlantische oceaan met elkaar te verbinden een reusachtig natuurlijk eiland vormt.

In het zuidoosten bevind zich het Macizo Guyanes, een van de oudste rotsformatie van de wereld, tevens ligt hier de hoogste waterval van de wereld, de Salto del Angel, met een valhoogte van 972 meter.

Beste reistijd en verbindingen

Het land is in te delen in vier temperatuur zones. In de Tropische zone (tot 800 meter boven zeeniveau) liggen de temperaturen tussen 26 en de 28 graden Celsius. De Gematigde zone met temperaturen tussen de 12 en 25 graden Celsius ligt tussen 800 en 2000 meter hoogte. De koele zone ligt tussen 2000 en 3000 meter met gemiddelde temperaturen van 9 tot 11 graden Celsius.

In het hooggebergte vind men de eeuwige sneeuw, dit is boven de 3000 meter met een gemiddelde temperatuur onder de 8 graden. De gemiddelde maximum temperatuur ligt tussen de 30 en 31 graden Celsius. Tussen juli en Januari regent het al met al een halve maand, in de rest van de maanden valt er meer neerslag.

Venezuela heeft 7 officiële luchthavens, onder andere de Simon Bolivar Luchthaven in Caracas, de luchthaven Porlamar en de luchthaven Maracaibo . Naar Caracas vliegen onder andere de Lufthansa (LH) Vanuit FrankfurtAl Italia (AZ) Vanuit Rome (FCO), Iberia (IB) Vanuit Madrid (MAD) en de Air France (AF) vanuit Parijs (CDG).

Vanwege de grootte van het land is het vliegtuig een veel gebruikt vervoersmiddel in Venezuela. De grootste binnenlandse luchtvaartmaatschappijen zijn Arvensa, Servivensa, aeropostal Alas de Venezuela (VH) , Air Venezuela, Aerotuy, Zuliana de Aviacion en de Aserca (R7). Omdat er nauwelijks spoor ligt is de bus het andere grote vervoersmiddel in Venezuela.

Visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Over het algemeen dient het paspoort vanaf het moment van aankomst nog 6 maanden geldig te zijn. Men dient ook een visum te hebben voor Venezuela, voor EU burgers gelden hier bepaalde uitzonderingen op. Hiervoor verwijzen wij u door naar de site van het ministerie van buitenlandse zaken.

In Venezuela bestaat er buiten de grote steden een risico op gele koorts, malaria, dengue-,Leishmaniasis-, Chagas en Filariasis besmetting. Goede voorzorgsmaatregelen met betrekking tot insectenspray verkleinen dit risico. Tevens is het aan te raden bij uw huisarts inentingen voor bijvoorbeeld hepatitis A te halen.

Ook is het belangrijk om goed op te passen met drinkwater en voedsel op straat aan schaffen. In de grotere steden is de ziekenzorg goed. Het word aangeraden om een goede ziektekostenverzekering af te sluiten voor vertrek.

Bezienswaardigheden in Venezuela

Caracas is de hoofdstad van Venezuela, hiernaast is het ook het cultuur en wetenschapscentrum. Caracas heeft veel bezienswaardigheden te bieden, zoals bijvoorbeeld het in het koloniale deel van de stad gelegen Plaza de Bolivar, dat omringt is door oude historische gebouwen. Waaronder de Kathedraal, het Gemeentehuis, het paleis van de aartsbisschop en het geboortehuis van de bevrijder van Venezuela, Simon Bolivar.

De bekendste bezienswaardigheid is de hoogste waterval ter wereld, de Salto Del Angel, ligt in het Nationaal park Canaima aan de grens met brazilie, en is enkel te bereiken door een driedaagse tocht door het oerwoud te maken. Het is ook mogelijk om er met een vliegtuig of helikopter overheen te vliegen om een glimp te kunnen opvangen van het imposante beeld.

Het Marguerita eiland is een van de meest geliefde badplaatsen van Venezuela. Het eiland ligt noordwestelijk van Caracas, en is per vliegtuig in ongeveer 35 minuten te bereiken. Per boot duurt het een paar uurtjes. Ongeveer 170 kilometer boven Caracas ligt de Los Roques archipel, deze is sinds 1970 als nationaal park uitgeroepen. De archipel bestaat uit zo'n 50 koraaleilanden, waarvan Los Roques de grootste is. De eilanden hebben ook een luchthaven.

Georganiseerde tochten in de Orinoco Delta groeien ook in populariteit, speciaal wegens de originele bewoners. De Warao Indianen (bootsvolk) leven nog in houten huizen op palen (palafitos) en verbrengen hun meeste tijd in hun kano's (curiaras), om te vissen en jagen.