Vluchten naar Irak

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Irak

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Irak voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Irak zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Irak reistips

Wat wacht op je in Irak

Irak ligt in het gebied van het oude Mesopotamie, en grenst aan Koeweit, Saudi Arabië, Jordanie, Syrië, Turkije, Iran en de Perzische golf. Irak omvat zowel vruchtbare stukken land, het oude Mesopotamie tussen de Tigris en de Eufraat, als grote woestijn en berg gebieden.

In het Noordoosten bevind zich een bergketen van ongeveer 3000 kilometer hoog. Dit gebergte strekt zich uit vanuit de Balkan, door Turkije en Irak en uiteindelijk naar Afghanistan. Bijna helemaal omgeven door land is de enige toegang tot de zee een kleine strook kust rond de stad Um Qasr aan de Perzische Golf.

Wat is de beste tijd om Irak te bezoeken?

De temperaturen schommelen tussen 55°C in de zomer tot het nulpunt in Januari. In de bergen kan het soms vriezen. Er valt grotendeels tussen december en april zo'n 10 tot 18 centimeter regen per jaar. Het grootste gedeelte van Irak bestaat grotendeels uit woestijn en steppen waar het het droogst is. Bij de kust is het iets vochtiger.

Bijzondere plekken in Irak

De hoofdstad Bagdad ligt midden in het land. In deze metropool leven zo'n 7,6 miljoen mensen wat het tot een van de grootste steden van het midden oosten maakt. Deze stad is het politieke, culturele en het wetenschappelijke centrum van het land. Tevens de stad waar de regering zetelt en alle religieuze en diplomatische groepen vertegenwoordigd zijn.

Bagdad is ook een van de belangrijkste vervoersknooppunten van het land en zetelt talloze universiteiten. hogescholen, theaters en musea. Belangrijke musea zijn het, zwaar beschadigde, maar weer nieuw heropende Irakese nationaal museum, en het wapen museum, dat in de laatste nog staande stad toren van Bagdad is ondergebracht.