Populairste Airline: Vueling Airlines
Op de vliegroute Santiago de Compostela – Amsterdam kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Vueling Airlines.
Vueling Airlines
8 %
Iberia
3 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
4 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
122 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Barcelona
In het bijzonder de route via Barcelona is met een boekingsaandeel van 20 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
06h 00min, vanaf € 232
20 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Londen-Heathrow
12h 40min, vanaf € 227
18 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
04h 50min, vanaf € 188
14 %

Amsterdam, een populaire hoofdstad

Met haar iconische grachten is Amsterdam als hoofdstad van Nederland een populaire reisbestemming en biedt het vele culturele bezienswaardigheden.

Toegankelijke stad

Het hele jaar door zijn er voor iedereen en elk budget genoeg activiteiten en accommodaties. Het openbaar vervoer maakt reizen naar en binnen de stad erg makkelijk. Vanuit veel landen hoef je geen visum aan te vragen en inentingen zijn niet nodig. Het is er veilig, maar kijk uit voor zakkenrollers.

...

Beste reistijd

 Het weer kan wisselvallig zijn met mooie dagen en gemiddelde temperaturen. In de zomer zijn er veel evenementen, zoals de bekende Gay Pride. In het voorjaar wordt op 27 april in het hele land Koningsdag gevierd, oftewel de verjaardag van Koning Willem Alexander. Er is muziek op straat en een vrijmarkt voor kinderen. (Wanneer 27 april op een zondag valt is de vrijmarkt een dag eerder.) Op 5 mei zijn er verschillende bevrijdingsfestivals en in november is er het Sinterklaasfeest dat begint met de intocht van Sinterklaas en eindigt met pakjesavond op 5 december.

...

Cultureel uit eten

 Amsterdam kent verschillende culturen waardoor je een brede keuze hebt in Indonesisch, Surinaams of Antilliaans eten. Deze lokale eetgelegenheden zijn ook goedkoper dan in de toeristische gebieden waar prijzen 50% tot 100% boven de Nederlandse norm kunnen liggen.

...

Verblijf en vervoer

 Vanaf 20 euro voor een hostel is er al een overnachting mogelijk. Hotels zijn ongeveer 20 euro duurder.

 Na aankomst op Schiphol ben zo´n 15 minuten later met de trein voor ongeveer 4 euro op Centraal Station. Met de bus kun je voor ongeveer 3 euro naar het Leidseplein, wat zo’n 30 minuten duurt. Een taxi is een stuk duurder. Vraag de taxichauffeur altijd vooraf naar de prijs om onverwacht hoge kosten te voorkomen. In de stad zelf is het openbaar vervoer erg handig om overal te komen. Hiervoor zijn speciale kaartjes verkrijgbaar, geldig voor 1 of meerdere dagen. De pont over het IJ is zelfs gratis zodat je gemakkelijk de NDSM werf kunt bezoeken, een voormalig scheepswerf dat zich ontwikkelt heeft tot cultureel centrum.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound