idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Armenië reistips

Wat wacht op je in Armenië

De Republiek Armenië is een volledig door andere landen omsingeld land op de Kaukasus. Het land word omringd door Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije. Armenië is een bergland met meer dan 90% van het landoppervlak boven 1000 meter boven zeeniveau. De hoogste berg van het land is de Aragats vulkaan, met 4090 meter hoogte. Het grootste meer is het sewan meer, dat ten oosten van Yerevan op een hoogte van 1900 meter ligt. De langste rivieren zijn: de Aras, de Worotan, de Kasach, De Hrasdan en de Debed.

Armenië is een Christelijk land, meer dan 95% van de bewoners zijn lid van de Armeense apostolische kerk. De Officiële taal is Armeens, een van de oudste talen ter wereld. Er word ook Koerdisch gesproken en begrepen door een groot gedeelte van de bevolking.

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Armenië ligt in de subtropische zone maar dankzij de verschillende hoogtes in het land heersen er verschillende klimaten. In de Valleien heerst er een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters. In de bergen heerst er het hele jaar door een bergklimaat, en richting de grens met Iran is het klimaat subtropisch en erg droog.

Voor Armenië word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam bedekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. De medische zorg is in de grote steden en Yerevan goed. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Het is voor Armenië vereist om een visum aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met de ambassade van Armenië of kijk op de site van het ministerie van buitenlandse zaken, www.minbuza.nl.

Bijzondere plekken in Armenië

De meest indrukwekkende attractie van Armenië is het Geghard klooster, zo'n 34 kilometer ten oosten van Yerevan in een diepe stenen Gleuf in de aarde. Het klooster is in de 13de eeuw gebouwd en een fijn staaltje beeldhouwwerk. De kapelletjes zijn rechtstreeks uit de rotsen gehakt, en in een ervan is een heilige bron.

Yerevan is de hoofdstad van Armenië en ligt op de oever van de rivier de Razdan. De stad is een van de oudste steden ter wereld en is zo'n 2800 jaar geleden gesticht. De Ararat berg ligt aan de Turkse kant en is alleen zichtbaar op heldere dagen. Er zijn vele musea en interessante plekken in de stad, De Nationale kunst galerie met meer dan 16.000 stukken is hier de bekendste van. Het Mashtots Matenadaran instituut in het stadscentrum is ook wereldwijd beroemd. Dit is een wetenschappelijk instituut waar oude handgeschreven documenten worden bestudeerd. In dit instituut zijn meer dan 17.000 kostbare Armeense, Griekse, Syrische, Hebreeuwse, Romeinse en Perzische manuscripten te vinden, en het staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ook noemenswaardig is het kindermuseum met meer dan 100.000 kunstwerken van kinderen uit meer dan 130 landen.

De stad Etschmiadsin is interessant. Gelegen op zo'n 19 kilometer van Yerevan is dit de vroegere hoofdstad van Armenië (van 180 tot 340 na Christus) en word deze stad nog steeds gezien als het religieuze centrum van Armenië. Vandaag de dag worden hier nog steeds missen gehouden, en er schijnt in de kerk een stuk hout verwerkt te zijn van Noachs ark.