idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Zweden reistips

De belangrijkste bestemmingen in Zweden

Veel vluchten naar Zweden eindigen op de luchthavens van Stockholm, Göteborg, Kiruna en Malmö. Vanaf Schiphol Airport wordt er rechtstreeks gevlogen naar de eerder genoemde luchthavens. Het is ook mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vliegen, maar dan kies je voor een vlucht met tussenstop. Een directe vlucht vanaf Amsterdam naar Zweden duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Wat is de beste tijd om Zweden te bezoeken?

Het klimaat is een belangrijke factor bij het bepalen van de beste reisperiode. Voor de meeste kans op mooi weer zijn de maanden juni tot en met augustus aan te raden. Dit geldt voor het midden en zuiden van Zweden. Half juni tot en met half juli is de beste periode voor een verblijf in het noorden van Zweden en Lapland. In de maanden juli en augustus zijn er namelijk vrij veel muggen. Voor liefhebbers van wintersport zijn de maanden december tot en met februari zeker aan te raden.

Bijzondere plekken in Zweden

In Zweden geniet je gedurende het gehele jaar van de prachtige natuur. Het land staat bekend om de uitgestrekte en gevarieerde landschappen, het mystieke noorderlicht en natuurlijk een wereldstad als Stockholm. Dit magische land nodigt uit om de natuur in te trekken en is dan ook zeer geliefd onder outdoorliefhebbers. De Zweedse natuur is werkelijk fenomenaal en eigenlijk één groot nationaal park.