Vluchten naar Bahama's

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Bahama's

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Bahama's voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Bahama's zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Bahama's reistips

Wat wacht op je in de Bahama’s

Het Gemenebest van de Bahama’s is een eilandstaat in de Caraïben, in de Atlantische Oceaan. Ze liggen ten zuidoosten van de Verenigde Staten en ten noordoosten van Cuba. De Bahama’s bestaan uit dertig bewoonde eilanden van een totaal van zevenhonderd en dan nog meer dan 2400 koraalriffen die men Cays noemt. Slechts vijftien eilanden zijn ontsloten voor het toerisme.

De archipel kende een sterke, koloniale invloed - ook haar naam is afgeleid van de benaming van de vroegere Spaanse bezetter, met name van “Baja Mar” of de “vlakke zee”.Het eiland met de grootste oppervlakte is Andros (5.958 km²). Het hoogste punt van de Bahama’s is de Mount Alvernia op Cat Island, die negenenzestig meter hoog is.

Wat is de beste tijd om de Bahama’s te bezoeken?

Op de archipel heerst het hele jaar door een aangenaam, subtropisch klimaat die door de winden komende van het Amerikaanse vasteland wordt afgekoeld. Warme, zonnige dagen, zachte nachten en weinig neerslag zijn kenmerkend voor de Bahama’s. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt 23° C terwijl de maanden tussen juni en oktober het meest regenachtig zijn - hoewel het steeds maar om korte buien gaat.

Bijzondere plekken in de Bahama’s

Er zijn twee belangrijke steden op de Bahama’s: de hoofdstad Nassau en Freeport. Hier leeft zowat driekwart van de totale bevolking. Met 200.000 inwoners is Nassau dan ook de grootste stad van de archipel. Ze bevindt zich op het eiland New Providence en is het handels- en administratief centrum van het land. Bij de bezienswaardigheden horen zeker de koloniale gebouwen en het Piratenmuseum, aangezien de eilanden vroeger veelvuldig werden bezocht door zeerovers.

Een aantal andere belangrijke eilanden die bij de Bahama’s horen, zijn onder meer Abaco, Bimini, Eleuthera, Cat Island, Andros, Great Exuma, Long Island en Inagua.