idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Bermuda reistips

Wat wacht op je in Bermuda

Bermuda is een eilandengroep in het westelijke deel van de Atlantische Oceaan die deel uitmaakt van de Britse overzeese gebieden maar een eigen binnenlandse administratie heeft.

De Bermuda’s bestaan uit een keten van koraaleilanden gelegen op ongeveer 1200 kilometer van het Amerikaanse vasteland en meer dan 1000 kilometer van de Caraïben - daarmee is het tevens het hoogst gelegen koraalrif op aarde.

De kenmerkende ruggen en de talloze karstgrotten zijn kenmerkend voor de archipel. Er zijn geen rivieren in Bermuda en dus moet drinkwater geïmporteerd worden en bewaard in reservoirs. Het hoogste punt is Town Hill nabij Hamilton met 79 meter.

Om Bermuda per vliegtuig te bereiken, zal men steeds een overstap te Londen of te New York moeten maken. British Airways (BA) en Aer Lingus (EI) vliegen bijvoorbeeld van Europa naar Bermuda International Airport (BDA). Vanuit de Verenigde Staten zorgen American Airlines (AA) en Continental Airlines (CO) voor verbindingen met de archipel.

Beste reistijd, gezondheid en reisdocumenten

Het weer op de eilandengroep wordt beïnvloed door de Golfstroom die er langs stroomt; het is er dan ook het hele jaar door vochtig, warm en tropisch met zachte temperaturen van rond de 25° C. Er is geen regenseizoen maar rond de maand september kunnen orkanen de eilanden treffen. De warmste maanden zijn deze tussen juni en september en dit is tevens de beste periode voor een strandvakantie op de Bermuda’s.

Er zijn geen specifieke inentingen vereist voor een reis naar Bermuda, maar een vaccinatie tegen hepatitis A, tyfus, difterie, polio en tetanus is zeker aan te raden. Neem zelf ook een goede reisapotheek mee en neem eventueel een ziekte- en repatriëringverzekering.

Nederlanders hebben geen visum nodig om naar Bermuda te reizen, Belgische reizigers alleen wanneer hun verblijf langer duurt dan eenentwintig dagen. Een paspoort is wel vereist; voor Nederlanders moet dit tot drie maanden na het verblijf geldig zijn, voor Belgen ten minste zes maanden na de binnenkomst in het land.

Bezienswaardigheden

De hoofdstad Hamilton is in een kleine stad waar officieel slechts 1.500 mensen wonen. Vooral de fel pastelkleurige, Victoriaanse gebouwen van rond de vorige eeuwwisseling op de dijk, de Bermuda National Gallery en het Fort Hamilton - dat een tijd geleden werd gerestaureerd - met zijn verdedigingswallen, kanonnen en onderaardse gangen zijn interessante bezienswaardigheden.

Naast de koloniale charme van de hoofdstad zijn ook de zes belangrijkste eilanden bijzonder. Ze zijn bereikbaar via bruggen of met een ferrydienst en bieden prachtige, roze zandstranden tegen een achtergrond van weelderige, subtropische vegetatie. Men kan hier ook heel wat watersporten beoefenen.

De schitterende stranden van het South Shore Park zijn te zeerste aan te raden voor een strandvakantie; dit kustgebied biedt immers het fijnste zand op heel de archipel. Een rij grotten en stranden wordt hier afgewisseld met karstgrotten. Ook Horseshoe Bay - een hoefijzervormige baai - is niet te versmaden. Verder zijn de grotten Crystal Cave en Leamington Cave de moeite: gedurende de zomermaanden zijn ze dagelijks toegankelijk en vullen ze zich op het ritme van de getijden met zeewater.