Vluchten naar Groenland

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Groenland

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Groenland voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Groenland zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Groenland reistips

Wat wacht op je in Groenland

Groenland (in het Groenlands Kalaalit Nunaat, "Land van de Mensen") is het grootste eiland in de wereld. Geografisch gezien behoort Groenland tot het Noord-Amerikaanse Arctische gebied, politiek gezien is het land een zelfstandig onderdeel van Denemarken.

Sinds 1979 heeft Groenland een onafhankelijke positie ten opzichte van Denemarken(hjemmestyreloven). Het eiland is geen lid van de Europese Unie.

Groenland heeft aan de kusten hoge bergen en pieken. Deze halen aan de oostkant van het eiland bij Gunnbjörn hoogtes van 3700 meter. Het hoogste punt is dan ook de hier gelegen 3753 hoge Hvitserk piek. 

De bezoeker word gefascineerd door de grootse gletsjers met haar bizarre ijs-werelden, enorme ijsbergen en aantrekkelijk fjorden, de cultuur van de Inuit en de overvloedige sporen van de Vikingen.

Klimaat en de belangrijkste bestemmingen in Groenland

Er is een Polair en een Sub polair klimaat, dat in het westen door de Golf stroom word afgezwakt. De temperatuur op het ijs in het binnenland kan -70°C zijn. In de zomer kan dit stijgen tot ongeveer 0°C. De kuststrook in ongeveer 150 kilometer breed en alle eilanden voor de kust hebben toendra vegetatie en zijn ijsvrij. Deze vegetatie neemt hoe verder naar het noorden hoe meer af. De dorpen en steden liggen wegens klimatologische redenen allemaal aan de ijsvrije westkust.

Grotere steden zijn onder andere de hoofdstad Nuuk (Deens: Godthåb), Aasiaat (Egedesminde), Uumannaq, Qasigiannguit, Ilulissat (Jakobshavn), Sisimiut (Holsteinsborg), Maniitsoq, Tasiilaq, Narsaq, Upernavik, Nanortalik, Paamiut, Qaqortoq(Julianehåb), Ivittuut, Kangaatsiaq, Qaanaaq en Ittoqqortoormiit (Scoresbysund).

De internationale luchthavens zijn Kangerlussuaq (SFJ) (nabij Sisimiut, de beste verbinding met Denemarken), Narsarsuaq (UAK) (in Narsaq, verbindingen met IJsland en Denemarken), Kulusuk (KUS) (In Tasiilaq, verbinding met IJsland) en Constable (CNP) (op Ittoqqortoormiit, verbinding met IJsland).