idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

De belangrijkste bestemmingen in Mexico

Strandliefhebbers hebben in Mexico een ruime keuze. Aan de oostkust bieden Cancun en het eiland Cuzumel parelwitte stranden en aan de westkust zijn Acapulco en Puerto Vallarta paradijzen voor zontoerisme. Vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf vlieg je in ongeveer 11 uur rechtstreeks naar Cancun. In de stad Oaxaca zijn veel bezienswaardige manifestaties van de oude inheemse cultuur te vinden, en Mérida is een hotspot voor bewonderaars van zestiende-eeuwse Spaanse architectuur. Om het Mexico van vandaag te beleven is de hoofdstad Mexico City met zijn knap georganiseerde chaos de ideale bestemming.

Wat is de beste tijd om Mexico te bezoeken?

Hoewel het weer in Mexico het hele jaar door tropisch mooi is, is de periode van november tot april toch wat aangenamer. Dit is namelijk het droge seizoen en tevens het hoogseizoen voor toerisme in het land van taco’s, tequila en mariachi's. Tussen mei en augustus kan het iets vaker regenen in de meeste Mexicaanse steden. De prijzen voor accommodatie, transport en bezienswaardigheden zijn in deze periode een stukje voordeliger. In september en oktober valt de meeste regen, maar meestal pas in de middaguren.

Bijzondere plekken in Mexico

Op het schiereiland Yucatán vind je ruïnes van de wereldberoemde Mayastad Cobá, het tempelcomplex van Uxmal en de tempelpiramide Nohoch-Mul met zijn honderd treden. Het Plaza de la Constitución is een uiterst bezienswaardig plein in het historisch centrum van Mexico City. Andere mooie plekken in Mexico zijn de snorkelriffen van Cozumel, het National Marine Park van Cancun, de legendarische La Quebrada klif in Acapulco en de levendige Malecon promenade van Peurto Vallarta.

Topvliegroutes