Vluchten naar Saint Lucia

Saint Lucia reistips

Wat wacht op je op Saint Lucia

Saint Lucia is een eiland natie in het Caraïbisch gebied ten zuiden van Martinique en ten noorden van Saint Vincent en de Grenadines. Het eiland maakt deel uit van het Britse Gemenebest. Saint Lucia hoort bij de Kleine Antillen.

Het eiland bestaat uit een bergketen die van noord naar zuid loopt en bedekt is met bossen. Deze keten word zo hier en daat doorkruist door verschillende rivier valleien. St. Lucia is rijk aan tropische flora en fauna en geweldige stranden, een gegeven dat St Lucia het hele jaar door een ideale bestemming maakt voor een ontspannende vakantie.

Het hoogste punt op Saint Lucia is Mount Gimie. Er zijn aan de westkust ook nog 2 hoge bergen, de Gross Piton en de Petit Piton. Deze komen hoog vanuit de zee en zijn de meest opvallende oriëntatiepunten van het eiland. Tussen deze 2 bergen in liggen de bekende Zwavelbronnen, een vulkanische opening waardoor zwavel en andere gassen naar buiten komen.

Pigeon Island National Park is een andere attractie, meer in het binnenland gelegen. Bezoekers kunnen hier overblijfselen bekijken van oude Indiaanse en Britse nederzettingen en de ruïnes van het oude walvis-station. Het park kan gezien worden als een openluchtmuseum met meer dan 1000 jaar aan eiland-Indianen geschiedenis. De uitzonderlijke waterval bij Petit Piton, waar warm en koud bronwater vanaf stroomt is ook erg indrukwekkend.

Beste reistijd en verbindingen

Zoals ook op de omliggende Antilliaanse eilanden is het klimaat op Saint Lucia tropisch, met een gemiddelde dagtemperatuur van rond de 28 °C, met een lekkere koele bries van de Noordelijke Passaat Winden. Het water is het hele jaar door ongeveer 26 °C. Er is geen duidelijk regenseizoen, maar er komen veel warme kortere dagelijkse regen-buitjes voor. Tussen Juni en Oktober bestaat er het risico op gevaarlijke cyclonen, deze zijn zeldzaam maar kunnen indien ze voorkomen desastreuze gevolgen hebben.

Alleen de Britisch Airways (BA) bied een directe vlucht aan vanuit London (LON) naar Saint Lucia. Het is ook mogelijk via Barbados, met bijvoorbeeld de Caribbean Star Airline (8B), of de LIAT (LI) naar Hewanorra International Airport (UVF) heen te vliegen. Het vliegveld ligt 65 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Castries. Vluchten die naar andere Caribische eilanden gaan, vertrekken over het algemeen van het kleinere George Fl Charles vliegveld, dat op 4 kilometer van de hoofdstad ligt.

Visum bepalingen, gezondheid en inentingen

Voor Saint Lucia heeft men voor bezoeken tot 42 dagen geen visum nodig. Neem voor meer informatie contact op met de ambassade van Saint Lucia, of kijk een op de site van het ministerie van buitenlandse zaken; www.minbuza.nl.

Voor Saint Lucia word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Er is op het eiland geen malaria.

De medische zorg is goed in Castries maar erg duur. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Interessante plekken en stranden op St. Lucia

Castries is met 20.000 inwoners de hoofdstad van St. Lucia, Als men het gebied om de stad heen ook meerekent wonen er 80.000 mensen, dit is ongeveer de halve bevolking van het eiland. Het schiereiland van Pointe Seraphine ligt in de haven en is aanmeer-station voor cruiseschepen. Dit is ook de locatie van de meeste winkels, die zijn gebouwd als een mediterraan gestyled shopping dorp met tax-free winkels.

Soufriere aan de zuid west kust is een bezoekje waard. Dit was vroeger de hoofdstad en is nog altijd de een na grootste stad van het eiland. De haven van de stad ligt onderaan de uitgestorven Piton vulkanen, waardoor bezoekers een niet te vergeten laatste indruk hadden van het eiland. De bezoeker word bovenal geboeid door de kleurvolle huizen in het dorp, de palmbomen en de donkergroene regenwouden op de omliggende heuvels.

De ware schoonheid van het eiland is enkel te ontdekken wanneer men het land intrekt. Op een gebied van 75 km² zijn talloze bubbelende zwavelbronnen, dichtbegroeide regenwouden en verstopte inhammen met tropische vissen te vinden. De "Diamond Botanical Garden", dat toe behoort aan het departement van Soufrière is een juweeltje en een bezoek waard. De waterval van dezelfde naam ligt ook hier, net als diverse minerale baden en de zwarte stranden van Anse Chastanet.