Vluchten naar Algerije

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Algerije

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Algerije voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Algerije zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Algerije reistips

Wat wacht op je in Algerije

De Democratische Volksrepubliek Algerije ligt in het noordwesten van Afrika en grenst aan Mauretanië, Marokko, Mali, Niger, Libië en Tunesië, en tevens aan de westelijke Sahara. Het Algerijnse landschap is erg divers maar wordt vooral beheerst door verscheidene woestijntypes die zowat 85% van het oppervlak innemen. In het oosten van Algerije bevindt zich de Grote Erg, een onmetelijke zandvlakte met enorme duinen die zich uitstrekken tot de grens met Tunesië.

In het zuiden van het land aan de grens met Niger bevindt zich het Ahaggargebergte, waar zich ook de Tahet bevindt - met zijn 2.918 meter de hoogste top van het land. Het oppervlak van dit stenen massief verandert naar het westen toe en gaat in het oosten over in een woestenij van zand en grind - hetgeen een erg wordt genoemd. Ten noorden van deze erg verheft zich het Saharagebergte, een bergketen van haast 2.000 meter hoogte die parallel met de kustlijn loopt en daarbij het onherbergzame zuiden van de vruchtbare en bevolkingsrijke vlaktes aan de kust scheidt.

De hoogste berg van Algerije is de in het Ahaggargebergte gelegen Tahat met zijn 2.918 meter. Dit vulkanisch massief is onder meer bekend omwille van zijn bizarre rotslandschappen en talrijke rotsschilderingen die aantonen dat de oases en het gebergte al heel vroeg bewoond moeten geweest zijn.

De langste stroom van het land is de Chéliff die na 725 kilometer uitmondt in de Middellandse Zee. Algerije is een land met veel zoutmeren of chotts, waarvan de omvangrijkste gelegen zijn in Chergui, Mehrihr en Hodna in het zuiden.

De belangrijkste bestemmingen in Algerije

Er worden goede vliegverbindingen naar Algiers (ALG) aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen vertrekkende vanuit heel wat Europese luchthavens, zoals door Alitalia (AZ) vanuit Rome (FCO) en Milaan (MXP), door Air France (AF) vanuit Parijs (CDG) en door KLM vanuit Amsterdam.

De nationale vliegtuigmaatschappij Air Algérie vliegt van en naar heel wat grote, Europese steden maar verzorgt daarbij ook binnenlandse vluchten naar bijvoorbeeld Oran (ORN), Annaba (AAE), Constantine (CZL) of naar de oasesteden Ouargla (OGX) en Ghardaia (GHA). Door enkele verstrengde reisbeperkingen in sommige delen van Algerije is het aan te raden gebruik te maken van Air Algérie.

De officiële landstaal is het Arabisch. In het zuiden van het land worden haast uitsluitend Berbertalen gesproken. Kennis van het Frans is hoe dan ook een voordeel, want de bevolking leert het Frans op school en gebruikt het bovendien in de handel.

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

De beste periode om naar Algerije te reizen is net voor of na de zomermaanden aangezien de temperaturen er tussen mei en september zeer hoog zijn en ritten over de weg of binnenlandse vluchten dikwijls door zware zandstormen verhinderd kunnen worden. Meer dan 90% van de bevolking van Algerije woont in het noorden, waar het dikwijls zwoel is en waar alleen de zeewind aan de kust voor wat afkoeling zorgt. Een regenseizoen komt er niet voor; enkel aan de kust kan er ’s winters wel eens neerslag vallen maar in de zuidelijke landsdelen regent het gedurende het ganse jaar niet.

Het is best zich op voorhand te laten inenten tegen tyfus en hepatitis A, maar ook een update van polio, tetanus en difterie zijn aan te raden. Een goede beschermingen tegen muggen is verder ook absoluut noodzakelijk: De kwaliteit van de medische instituten is erg wisselvallig, vandaar dat het afsluiten van een reis- en repatriëringverzekering aangewezen is. In heel wat eetgelegenheden is de hygiëne ondermaats en voedingsmiddelen worden dikwijls niet goed genoeg bewaard. Ongekookte groenten, salades en zeevruchten vermijdt men best. Bovendien blijven de overheden waarschuwen voor mogelijke aanslagen in de steden maar vooral in de zuidelijke landsdelen.

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers hebben een geldig paspoort en visum nodig. De geldigheidsduur van het paspoort moet bij de dag van het vertrek nog minstens zes maanden zijn. De reisdocumenten zijn verkrijgbaar op de Algerijnse ambassades te Den Haag voor Nederland en te Brussel voor België. Meer informatie is altijd te vinden op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) of van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking België (www.diplomatie.be/nl/travel).

Bijzondere plekken in Algerije

De haven-, universiteit- en hoofdstad Algiers is met meer dan twee miljoen inwoners het culturele en economische centrum van het land. Bij de bezienswaardigheden in de stad horen onder meer het Bardomuseum, de Nationale Galerie, de kasbah uit de zestiende eeuw, de moskeeën en de koloniale gebouwen die overbleven na de Turkse en Franse bezetting. In 1992 werd de gehele oude binnenstad door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Naast deze antieke ruïnes aan de Middellandse Zee is de barre woestijn een echte aantrekkingspool voor toeristen, vooral dan gedurende de wintermaanden. Dat heeft tot gevolg dat het moeilijk is om accommodatie te vinden in de oases. Deze voldoen overigens niet aan de ietwat romantische voorstellingen die vele westerse bezoekers er van hebben, want het gaat niet om met palmbomen begroeide, kleine plekken met een bron, maar om heuse steden omgeven door hoge muren en met talrijke parkjes, moskeeën en monumenten.

Ook de kleinere oase van Djanet in het zuidoosten van het land is een bezoek waard. Het stadje situeert zich op een hoog, vulkanisch plateau dat doorsneden wordt door vele ravijnen die gevormd werden door grote rivieren die nu nog deels onder de grond stromen. Men vindt er tevens rotsschilderingen van meer dan zesduizend jaar oud.

De Algerijnse kust is overigens goed geschikt voor strandvakanties. Zo heeft het pittoreske dorpje Zéralda in de buurt van Algiers een mooi en niet te druk strand, maar ook rond Oran - de tweede grootste stad van het land - zijn de stranden schitterend. In deze regio bevindt zich Les Andalouses, het bekendste toeristische resort in Algerije met goede watersportvoorzieningen en uitstekende hotels in een hogere prijscategorie. Maar ook ten oosten van Algiers vinden rustzoekers droomstranden omgeven door blauwgroen water en rotsachtige inhammen.