idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Cuba reistips

De belangrijkste bestemmingen in Cuba

De hoofdplaats Havana is het toeristische hart van Cuba. Met de KLM vlieg je in ongeveer 10 uur rechtstreeks naar deze rijke cultuurstad. Voor een ontspannende zonvakantie in een luxueus resort bieden Veradora en Holguín uitgestrekte bountystranden. Naar beide badplaatsen verzorgd Tui Airlines directe vluchten vanaf Schiphol. Met maatschappijen als flybe, Lufthansa en Air Canada is het met één of twee tussenstops meestal een stukje goedkoper vliegen naar deze bestemmingen. Santiago de Cuba, de tweede grootste stad van het eiland, is populair vanwege de gastvrijheid, folklore en levendige straatjes.

Wat is de beste tijd om Cuba te bezoeken?

In Cuba is het gedurende het hele jaar aangenaam warm, met temperaturen tussen 20 en 27 °C. Het droge seizoen loopt van midden november tot april. Dit is ook het hoofdseizoen voor toerisme. In mei start het regenseizoen, maar in de eerste maanden is de neerslag nog vrij mild. Vooral Havana is in deze periode rustiger en voordeliger te verkennen. In juli wordt in Santiago de Cuba het carnaval uitbundig gevierd.

Bijzondere plekken in Cuba

La Habana vieja of het oude Havana is een bijzondere plek op zich, met talrijke monumentale gebouwen, prachtige pleinen en klassieke auto’s die het straatbeeld sieren. Ook de zestiende-eeuwse stad Trinidad biedt veel historische bezienswaardigheden. Prachtig landschap en de beste tabak ter wereld vind je in Valle de Viñales. Avontuurlijke bezoekers kunnen de Pico Turquino, de hoogste bergtop van het Cubaanse eiland, beklimmen. Voor strandvertier zijn Playa Pesquero en Playa Esmeralda in de provincie Holguín aanraders.