Vluchten naar Guinee

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Guinee

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Guinee voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Guinee zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Guinee reistips

Wat wacht op je in Guinee

Guinee ligt in het westen van Afrika aan de Atlantische Oceaan. Het grenst aan Mali, Ivoorkust, Liberia, Sierra Leone, Guinee-Bissau en Senegal. Guinee bestaat voornamelijk uit gebergtes die bedekt zijn met dichte regenwouden en die zich uitstrekken van het noordwesten tot het zuidoosten van het land. Onder deze hooglanden wordt het land gekenmerkt door savannes. Aan de kust bepalen mangroves en kleine inhammen dan weer het landschap.

Het hoogste punt in Guinee is Mount Nimba met 1.752 meter. Deze is gelegen in het natuurpark Mount Nimba Strict Nature Reserve in het uiterste zuidoosten van het land bij de grens met Ivoorkust, waar het ook verder loopt. Sedert 1982 wordt het park beschermd door de UNESCO.

De langste rivier in Guinee is de Niger met haar 4.200 kilometer. Ze heeft haar bron in de bergen van Fouta Djalon en mondt na een lange tocht uit in de Golf van Guinee. De rivier is van het grootste belang voor de Guinese bevolking en voor de inheemse dieren die zich rond de Niger vestigden. Ze voorziet ongeveer 100 miljoen mensen dagelijks van drinkwater en water voor het gebruik in de landbouw en de industrie.

Verbindingen en beste reistijd

Brussels Airlines (SN) vliegt vanuit Brussel-Zaventem (BRU) rechtstreeks naar Conakry (CKY). Eventueel kan men vanuit Brussel ook met Air Sénégal International (V7) naar Dakar (DKR) vliegen en daar overstappen. Verder verzorgt Air France (AF) rechtstreekse verbindingen vanuit Parijs (CDG). Buiten Conakry zijn andere grote steden in Guinee onder meer Nzérékoré, Kindia, Boké, Kankan en Kissidougou.

Het klimaat in Guinee is overwegend heet en tropisch met erg hoge temperaturen die boven de 30° C liggen. Het land is overigens een van de natste gebieden van Afrika: het regenseizoen begint in maart en eindigt in oktober, waartussen het weer ondraaglijk is naar Europese normen omdat de luchtvochtigheidsgraad dan bijna constant 100% bedraagt.

Gedurende deze periode is het klimaat haast uitsluiten te verdragen ten oosten van de bergen, waar minder neerslag valt dan aan de kuststreek. Vanaf juni tot oktober worden de buien vergezeld door moessonwinden. De maanden tussen december en april zijn dus het best om naar Guinee te reizen, hoewel de hete, droge en stofferige harmattanwind constant aanwezig is.

Reisdocumenten, gezondheid en inentingen

Een visum voor Guinee is verplicht. Daarnaast dienen Nederlandse reizigers verder in het bezit te zijn van een paspoort dat nog zes maanden na het verblijf in het land geldig is, voor Belgen moet het paspoort nog ten minste zes maand geldig zijn vanaf de datum van de visumaanvraag.

Een inenting tegen gele koorts is absoluut noodzakelijk. Verder laat men zich best nog eens vaccineren tegen tetanus, polio, difterie, tyfus en hepatitis A en B. AIDS en andere seksueel overdraagbare aandoeningen zijn wijdverspreid en ook malaria kan voorkomen. Zorg wat betreft dat laatste dus voor voldoende bescherming tegen de muggen.

Drink ook uitsluitend water uit flessen en zorg ervoor dat groenten en dergelijke steeds gekookt zijn. De medische faciliteiten in het land zijn erg beperkt en repatriëring kan behoorlijk duur zijn. Neem zeker een goede reisapotheek mee en sluit voor het vertrek een ziekte- en repatriëringverzekering af!

Hoofdstad en andere bezienswaardigheden

De hoofdstad Conakry is de grootste stad van het land en tevens het economische, administratieve en culturele centrum. Bezienswaardigheden zijn onder meer de in 1930 gebouwde kathedraal, het Nationaal Museum, de Faysalmoskee - de grootste moskee van West-Afrika - en het mausoleum van Camayenne waar de belangrijkste personen van Guinee werden begraven.

De belangrijkste trekpleister van Guinee is haar nagenoeg ongeschonden natuur. Het hoogland van Fouta Djalon is prachtig om te ervaren en makkelijk te voet te doen. Voor de wandelaar en bergbeklimmer is het aan de grens met Ivoorkust gelegen Nimba-park ook bijzonder interessant. In dit door de UNESCO beschermde gebied ligt de 1.752 meter hoge Nimba die het hoogste punt van het land is.

Een ander niet te missen deel van Guinee is de streek van Guinée Forestière in het zuiden aan de grens met Sierra Leone: het is een oerwoud waar de laatste, overblijvende in het wild levende bosolifanten leven.

De kusten aan de Atlantische Oceaan zijn overigens prima om te zwemmen; vooral Cape Verga, dat slechts enkele uurtjes per auto van de hoofdstad ligt, beschikt over aantrekkelijke stranden. Deze die gelegen zijn tussen Bel Air en Sobane zijn enkel druk tijdens de weekends. Wegens het gebrek aan een degelijke, toeristische infrastructuur kan men zich hier door de week als een ware Robinson Crusoe voelen gedurende de week.