Vluchten naar Réunion

Réunion reistips

Wat wacht op je in Réunion

Réunion ligt 780 kilometer ten oosten van Madagaskar in de Indische oceaan en is een gedeelte van de Franse overzeese gebieden. Dankzij haar ligging heeft La Réunion geen directe buren, en vormt zij samen met Madagaskar en Mauritius, de Mascarene eilanden groep.

Het eiland is 2 miljoen jaar terug ontstaan door een vulkaanuitbarsting, en word in tweeën gedeeld door een rij vulkanen die diagonaal over het eiland loopt, en het eiland scheid in 2 distinctieve regio's. Tevens zijn er 3 valleien in dit vulkanische landschap, genaamd: Salazie, Cilaos en Mafate. Deze valleien zijn door hun ongerepte en ruige landschap een paradijs voor wandelaars.

Aan de oostkant is het eiland het hele jaar door warm en vochtig, de westkant is meer droog en beschut voor de wind met een goede en ruime keus aan tropische paradijs stranden aan de Indische oceaan.

Het hoogste punt op het eiland is de inactieve vulkaan Piton Des Neiges, met een hoogte van 3071 meter. Naast de actieve 2632 meter hoge vulkaan Piton de La Fournaise, heeft het eiland ook een onschadelijke vulkaan die elke 2 jaar uitbarst en altijd vele toeschouwers trekt. De langste rivier op het eiland is 35 kilometer lang en heet de Rivière-du-Mât; deze is vooral populair bij kajakkers.

Wat is de beste tijd om Réunion te bezoeken?

Het klimaat op de oostkant van het eiland is tropisch en eigenlijk het hele jaar door zo rond de 28 °C, hierbij valt er vooral in Februari en Augustus Zware regen. Over het algemeen begint het regenseizoen in December en eindigt het in maart. In deze periode is er een hoge kans op tornado's.

Aan de westkant heerst er meer een steppen klimaat met betrekkelijk weinig neerslag. De temperaturen verschillen naarmate men in hoger of lager gelegen gebied verblijft maar kunnen 's nachts zakken tot het vriespunt. De beste tijd om het eiland te bezoeken is tussen Mei en Oktober. Zo ontloopt men het Franse vakantieseizoen, waar het volledige eiland volgeboekt is.

Het eiland is vanuit alle continenten gemakkelijk bereikbaar. Vanaf Frankfurt (FRA) en München (MUC) vliegt bijvoorbeeld Air Mauritius een keer per week non-stop op de internationale luchthaven van Saint-Denis de la Reunion (RUN). Daarnaast bieden ook Air France (AF), de Air Austral (UU) en de Corsair (SS), vanaf Parijs goede non-stop vluchten naar Saint-Denis of naar Saint-Pierre (ZSE).

Visum regels, gezondheid en inentingen

Voor reizen naar La Réunion gelden de zelfde regels als reizen naar Frankrijk. Voor meer informatie over het visum verwijzen wij u door naar de ambassade van Frankrijk, of het ministerie van buitenlandse zaken.

Voor Reunion word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam bedekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Er komt geen malaria voor, en er zijn nauwelijks giftige dieren.

De medische zorg is goed op het hele eiland. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Bezienswaardigheden op La Réunion

De hoofdstad Saint Denis, heeft ongeveer 150.000 inwoners en is gelegen op het meest noordwestelijke punt van het eiland. Dec karakteristieke koloniale stad heeft vele attracties zoals Hindi, Islamitische, christelijke en Chinese tempels, en een natuur historisch museum en de centrale stadstuinen met vele fonteinen en palmbomen.

Ook mag men de valleien om Saint Denis heen voor geen goud missen. Bij lokale reisbureaus zijn er trips te boeken naar de Malfate en Salazie valleien als naar de 2225 meter hoge top van de Roche Ecrite, met uitlopers over de hele noordkant van het eiland. Zij die graag bergen beklimmen willen word aangeraden om vroeg uit de veren te gaan, omdat de mist en de wolken al vroeg in de middag op komen zetten.

De Maido berg biedt goede wandelmogelijkheden met bijzonder adembenemende uitzichten over het omringende landschap. Wat ook aan te raden is een bezoekje aan de waterval "Grande Ravin". Deze ligt op zo'n 8 kilometer van Langevin en is 1000 meter hoog. Ook interessant is de actieve vulkaan La Fournaise, die gelegen is midden in een bizar uitziend maanachtig landschap.

De meest prachtige stranden op La Réunion zijn te vinden aan de windstille westkant van het eiland, bezoekers kunnen hier zelf kiezen of ze graag op wit, geel of zwart zand vakantie willen vieren. Prachtige koraalriffen sieren de kust bij Saint-Gilles, Saint-Leu en Etang-Sale. Andere mooie stranden vind men bij het resort van Gilles-les-Bains, bezoekers word aangeraden om de weekenden hier te mijden omdat het dan erg druk kan zijn.

Topvliegroutes