Vluchten naar Rusland

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Rusland

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Rusland voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Rusland zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Rusland reistips

Wat wacht op je in Rusland

Rusland, officieel Russische Federatie, is qua oppervlakte het grootste land ter wereld en grenst aan Noorwegen, Finland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea. Korte kuststroken van Rusland grenzen tevens aan de Oostzee, de Kaspische Zee, de Japanse Zee, de Zee van Ochotsk en de Stille Oceaan.

Verder vormt de Zwarte Zee de grens van Europa en Azië en de Beringstraat vormt de grens met Alaska. Het noordelijke deel van het land grenst aan de Noordelijke IJszee, waar zich tevens de tot Rusland behorende eilanden, het noordelijke Frans-Jozefland, bevinden. Behalve het binnenland heeft Rusland nog de exclave oblast Kaliningrad in het noordelijke deel van Oost-Pruisen.

Rusland is geografisch onderverdeeld in de volgende grootlandschappen: Oost-Europeas Laagland (ten westen van het Oeral gebergte), West-Siberisch Laagland (ten oosten van het Oeral gebergte), Noord-Siberisch Laagland (ten zuiden van de Noordelijke IJszee), Midden-Siberisch Bergland (tussen de Jenisej en de Lena), Zuid-Siberische gebergtes (in het zuiden van Rusland), Centraal-Jakoetische Vallei (in de riviervallei van de Lena), Oost-Siberisch Bergland (ten oosten van de Lena) en Oost-Siberisch Laagland (ten zuiden van de Oost-Siberische Zee).

De belangrijkste bestemmingen in Rusland

Belangrijke internationale luchthavens in Rusland zijn onder andere die van Moskou (SjeremetjevoDomodedovo en Vnoekovo), KoltsovoSint-Petersburg (Poelkovo) en Novosibirsk (Tolmatsjovo).

Moskou, de hoofdstad van Rusland, is het politieke, economische en culturele centrum van het land met de Lomonosov-universiteit, hoge- en vakscholen alsook talrijke kerken, theaters, musea, galerieën en de 540 meter hoge Ostankino-toren. Het Kremlin en het Rode Plein in het centrum van Moskou zijn door UNESCO op de werelderfgoedlijst opgenomen. Tot de meest interessante bezienswaardigheden behoren, behalve het Kremlin en het Rode Plein, het Bolsjojtheater, het Poesjkinmuseum, de Tretjakovgalerij, het Borodino-panorama-museum, het Novodevitsji-klooster, Moscow-City en de Lomonosov-universiteit.

Andere toeristisch veelbetekende steden zijn Sint-Petersburg (UNESCO-werelderfgoed), KaliningradMoermansk (haven aan de Noordelijke IJszee), Vladivostok (het eindpunt van de trans-Siberische spoorlijn aan de Stille Oceaan), Irkoetsk ("Het Parijs van Siberië"), Novgorod (oude Hanzestad), Novosibirsk (centrum van Siberië) en Sotsji (centrum van de Russisiche Rivièra aan de Zwarte Zee).

Andere interessante bestemmingen zijn tevens de Altaj (een Centraal-Aziatisch hooggebergte), het Baikalmeer (het diepste meer ter wereld), Karelië (een merengebied), de Kaukasus, de Zwarte Zeekust en de Wolgadelta (natuurparadijs aan de Kaspische Zee).

Klimaat en visum bepalingen

Het grootste deel van het land heeft een continentaal klimaat met hete zomers en zeer koude winters. In het noordoosten van Siberië daarentegen, bij Ojmjakon, ligt de koudepool van het noordelijk halfrond. De eilanden in de Noordelijke IJszee en het noordelijke deel van het Tajmyr-schiereiland hebben een poolklimaat, het Midden-Siberisch Bergland wordt beheersd door een toendraklimaat

Ten noorden van Sint-Petersburg bevindt zich de gematigde klimaatzone, het Europese Rusland wordt gekenmerkt door een koel gematigd klimaat en de Noordelijke Kaukasus heeft een droog gematigd klimaat tot aan de kust van de Zwarte Zee, dat beheersd wordt door een mediterraan klimaat.

Nederlanders die voor zaken of toerisme naar Rusland reizen hebben een visum nodig. Voor een toeristische reis heeft men bij het aanvragen van het visum een paspoort (minimaal nog zes maanden geldig bij inreis) en een hotelvoucher en visasupport (van dat hotel) nodig. Voor een zakelijke reis heeft men een paspoort (minimaal nog zes maanden geldig bij inreis), een garantiebrief en een uitnodiging via OVIR (Binnenlandse Zaken Rusland) nodig.

Een vaccinatie tegen de infectieziekten buiktyfus, difterie, tetanus, polio, hepatitis A en hepatitis B wordt aanbevolen.