Vluchten naar Sierra Leone

Sierra Leone reistips

Wat wacht op je in Sierra Leone

Sierra Leone is een republiek in West Afrika, die grenst aan Guinea, Liberia en in het zuiden aan de Atlantische Oceaan. Op het moment probeert Sierra leone zich als toeristische bestemming te profileren. De economie loopt ondanks dat nog altijd op de diamant export.

Sierra Leone is opgedeeld in 3 provincies (oost, noord en zuid) en een speciale zone dat om de stad Freetown heen ligt. De landsgrenzen zijn bij elkaar 958 kilometer lang en de kust heeft een afstand van 402 kilometer. Op het schiereiland waar ook Sierra Leone ligt bevind zich het Sierra Lyoa gebergte, tot een hoogte van 1000 meter.

Voor sommige kustgebieden liggen tot 112 kilometer lange zandbanken. Achter deze vochtige kustvlakten begint een bosgebied dat ook voor de landbouw word gebruikt. Door dit bosgebied lopen 3 belangrijke rivieren, de Rokel, de Mano en de Moro. De grond stijgt dan weer richting de oostelijke hooglanden van Guinee, waar men een dicht bebost plateau in het Loma gebergte vind en de Tingi heuvels die meer dan 1830 m hoog zijn. De hoogste berg is de Bintimani met een hoogte van 1.948 m.

De belangrijkste bestemmingen in Sierra Leone

Het Freetown international Airport (FNA) ligt 13 kilometer ten noorden van de stad en word naast door de nationale luchtvaartmaatschappij Sierra National Airlines (LJ) (2 keer per week London (LGW) - Freetown ) ook door de KLM (KL), Brussels Airlines (SN) en Astraeus Airlines (5W) bevlogen.

Freetown is een met heuvels omringde historische havenstad aan de Atlantische Oceaan. Wereldberoemd in de stad is de "Cotton-tree", die gezien word als het symbool van Freetown. Bijzonder bezienswaardig zijn ook enkele religieuze gebouwen uit de koloniale periode, Bijvoorbeeld de St. John's Maroon Kerk (1829 gebouwd), de St. George's Cathedral (1828 gebouwd) en de katholieke Sacred Heart Cathedral. De Universiteit van "Fourah Bay College", is waarschijnlijk de oudste in West-Afrika.

Een bezoekje waard zijn ook de moskee Foulah Town, de poort naar Old Kings Yard, en de drie historische kanonnen op de stads grens. Bijzonder interessant is het gebouw van het Hooggerechtshof, met zijn rijke architectuur en de "Portugees trap". De stad biedt ook een lokaal historisch museum, de Marcon kerk (1820 gebouwd) en de levendige King Jimmy markt. De beste stranden in de stad zijn het Lakka Strand, het N.2 River Strand en het Toke strand.

Beste reistijd, gezondheid en vaccinaties

Het klimaat is het hele jaar door tropisch en heet: zeer heet en droog, met een koele zeebries in de kustgebieden, tussen November en April. Het regenseizoen is van Mei tot November, terwijl tussen december en Januari de droge Harmattan wind uit de Sahara Sierra Leone binnen waait.

Een vaccinatie tegen gele koorts wordt beschouwd als een voorwaarde voor toegang tot het land voor alle reizigers. In het hele land bestaat het geval om malaria op te lopen. Water dient altijd gesteriliseerd te worden voor gebruik.

De medische zorg is slecht en word vooral door hulporganisaties uitgevoerd. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Wat te doen in Sierra Leone

De meest geliefde eilanden in Sierra Leone zijn de Banana Islands, een snorkel en duikgebied dat bestaat uit 2 hoofd-eilanden (Rickett en Banan island) en een paar kleinere eilanden zoals de Turtle Islands en Sherbro Island.

Het Bunce Island ligt in de monding van de rivier de Rokel, die ook wel bekend staat als de Sierra Leone rivier, op ongeveer 30 kilometer van Sierra Leone. Het eiland was een belangrijke basis van de Atlantische slavenhandel en is nu rijksmonument.

Het Outamba Kilimi park ligt 155 km ten noord oosten van Freetown. Het park beslaat een groot oppervlak, en bevat diverse landschappen, van tropisch regenwoud tot savanne. Het park heeft een prachtige flora en is toegankelijk vanuit Kamakwie. Het beschermde natuurgebied het "Tiwai Island Nature Reserve" ligt 275 kilometer ten noorden van Freetown, en is bekend om haar weelderige vegetatie en fascinerende flora en fauna, waaronder 11 verschillende soorten primaten.

Topvliegroutes