idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

De belangrijkste bestemmingen in Tanzania

Een vlucht naar Tanzania brengt je onder meer naar Zanzibar, Kilimanjaro of Dar es Salaam, de hoofdstad van het land. Vanaf Schiphol is er een rechtstreekse vlucht mogelijk en die wordt verzorgd door KLM. Een vlucht naar Tanzania duurt ongeveer negen uur. Andere vliegmaatschappijen die vluchten verzorgen naar Tanzania zijn Kenya Airways en Emirates. Hierbij moet rekening worden gehouden met een tussenstop.

Wat is de beste tijd om Tanzania te bezoeken?

Tanzania is in principe het gehele jaar door te bezoeken voor een avontuurlijke trip. Van juni tot en met oktober is echter de beste reisperiode, net na het regenseizoen. Het is er dan relatief koel. Verder zijn ook de maanden december tot maart geschikt voor een safari of vakantie. Van maart tot juni is Tanzania eveneens te bezoeken, maar de regen zorgt veelal voor slecht begaanbare wegen.

Bijzondere plekken in Tanzania

Tanzania staat garant voor een onvervalst Afrikaans avontuur. Een beklimming van de Kilimanjaro is voor veel vakantiegangers een ongekende uitdaging. Tijdens het regenseizoen is de top van de berg bedekt met ijs en sneeuw. De grote trek van zebra's, gnoes en gazelles van december tot maart is eveneens een indrukwekkend natuurspektakel. In Tanzania ontkom je niet aan een trip naar natuurpark Serengeti, een van de zeven Afrikaanse wereldwonderen.