idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Canada reistips

De belangrijkste bestemmingen in Canada

Veel vluchten naar Canada eindigen op de luchthaven van Toronto. Ook Vancouver en Montréal zijn populaire bestemmingen die met een directe vlucht vanaf Schiphol te bereiken zijn. Onder andere KLM, Delta Airlines en Air Canada bieden reizen aan naar deze grote Canadese luchthavens. Ook de hoofdstad van Canada, Ottawa, heeft een eigen vliegveld. Afhankelijk van de bestemming ben je 8 tot 16 uur onderweg voordat je je bestemming hebt bereikt.

Wat is de beste tijd om Canada te bezoeken?

De bergtoppen van Canada liggen in de winter vol met sneeuw, dus dit seizoen is ideaal voor wintersporters. Tussen december en maart zijn tochtjes op een sneeuwscooter of hondenslee ook ideale activiteiten. Het zomerseizoen van juni tot oktober is juist weer perfect om de grote natuurparken en indrukwekkende steden van het land te bezoeken. Beleef de ruige rotsen en ijsblauwe meren van Banff National Park of geniet van een prachtig uitzicht vanaf de CN Toren in Toronto.

Bijzondere plekken in Canada

Een ruig kustgebied, een prachtig groen binnenland en hoge bergtoppen: Canada heeft het allemaal. In het oosten van het land geniet je van stedelijke gebieden gelegen aan het water. Zo ligt Toronto aan het Ontariomeer en Montreal aan de Saint Lawrence-rivier. De grote nationale parken van Canada bezoek je door een vlucht te boeken naar landelijke plaatsen in het binnenland, zoals Calgary of Edmonton. Hier vind je bijvoorbeeld het Waterton National Park, waar je in een lodge kunt overnachten en veel wilde dieren kunt spotten.