Vluchten naar Congo-Kinshasa

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Congo-Kinshasa

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Congo-Kinshasa voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Congo-Kinshasa zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Congo-Kinshasa reistips

Wat wacht op je in Congo

De Democratische Republiek Congo (vroeger Zaïre) ligt in Centraal Afrika en grenst aan De Republiek Congo, De Centraal Afrikaanse Republiek, Soedan, Oeganda, Rwanda, Burundi, Tanzania, Zambia en Angola. Ze hebben een klein stuk kust aan de Atlantische Oceaan, waar ook de Angolese enclave Cabinda zich bevind.

Het land bestaat voor ongeveer 60% uit de Congo-Bekken met zijn tropische regenwouden. Het Congo-Bekken is in alle richtingen begrenst door bergketens. Het noorden is tropisch laagland, in het zuiden vind men het Shaba en Katanga- bergland. Dit bergland bereikt een hoogte van 1200 meter, en is rijk aan bodemschatten zoals onder andere koper en uranium. In het oostelijke gedeelte word D.R. Congo geografisch begrenst door de keten van grote Afrikaanse meren, die een van de meest significante natuur schatten van Afrika zijn.

In het zuiden is er een gebied van vochtig savanne land. In het noorden waar de rivier de Congo uitmond in de oceaan, is een smalle strook van 40 kilometer kust. Dit is de enige opening naar de Atlantische Oceaan. Het hoogste punt van het land is in het Ruwenzori Gebergte te vinden (Margherita Top 5109 meter hoog). De langste rivier is met 4374 kilometer de Congo.

Beste reistijd, veiligheid, gezondheid en vaccinaties

Ten noorden van de evenaar: Droog van December tot Februari, regentijd van April tot Oktober. Ten zuiden van de evenaar: Droog van April tot Oktober en regentijd van November tot Maart. Temperaturen zijn overal het hele jaar door heet, met een hoge luchtvochtigheid. In de bergen heerst er een bergklimaat, met temperaturen van tussen de 6 en de 20°C.

Vanwege de voortdurende militaire conflicten in bepaalde regio's van het land, word het sterk afgeraden om het oosten en noord oosten voor toeristische doeleinden te bezoeken.

Een vaccinatie tegen gele koorts met certificaat is vereist voor alle reizigers, ouder dan 1 jaar. Er bestaat het hele jaar door een risico op malaria. Water dient voor elk gebruik gesteriliseerd te worden. In het land komen Schistosomiase pathogenen, dengue koorts, hepatitis A en hepatitis B, meningitis en slaapziekte voor. Het enige ziekenhuis dat de Europese standaard haalt is het Centre Medical de Kinshasa.

Alle behandelingen, inclusief noodsituaties, dienen vooraf betaald te worden. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Bijzondere plekken in Congo

Kinshasa is de hoofdstad van het land en na Caïro en Lagos de drie na grootste stad in Afrika. Kinshasa is het belangrijkste verkeersknooppunt van het land, hier is ook het internationale vliegveld "Aéroport International de Ndjili

Vroeger werd de stad op zijn Frans, "Kin La Belle" genoemd (het mooie Kinshasa), helaas zijn er sinds de burgeroorlog niet erg veel bezienswaardigheden meer overgebleven. De Central Marche Matonge en de Marche de Valeur zijn nog de moeite waard. " Andere overgebleven bezienswaardige plekken zijn de tuin van de Acedemy des Beaux Arts en het Nationaal museum, waar men traditionele inheemse kunst kan bewonderen.