Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Ethiopië
Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Ethiopië voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Ethiopië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.
De Democratische Republiek Ethiopië is gelegen in noordelijk Oost-Afrika en grenst aan Eritrea, Soedan, Kenia, Somalië en Djibouti. Het grootste deel van Ethiopië wordt ingenomen door het Ethiopisch Hoogland. Centraal in het land ligt de Grote Afrikaanse Slenk.
De hoogste berg heeft een hoogte van 4.533 meter en ligt in dit Ethiopische Hoogland. Het is de enige plek in het land waar ‘s winters sneeuw ligt. Hij werd niet eerder dan in 1935 - gedurende de Italiaanse bezetting - beklommen, aangezien de plaatselijke bevolking geloofde dat er kwade geesten zouden huizen.
De langste rivier van het land is de Blauwe Nijl met een lengte van 1.350 kilometer. Haar bron ligt in het hooggelegen Ethiopische Tanameer; bij Khartoem vloeit zij dan samen met de Witte Nijl en vormen ze de Nijl.
Ethiopië ligt in een tropische zone en overdag kan het er dus erg heet zijn. In het Hoogland is de temperatuur evenwel het hele jaar door gematigder en draaglijker, terwijl het in de bergen ook kan vriezen ‘s nachts.
Verbindingen en reisdocumenten
Ethiopian Airlines verzorgt goede verbindingen tussen Ethiopië en Europa, met heel wat rechtstreekse vluchten naar Addis Abeba. Van daar uit zijn er verder binnenlandse vluchten naar Bahar Dar, Dire Dawa en Lalibella. Andere grote steden in Ethiopië zijn onder meer Nazreth, Gondar en Mek’ele.
Reizigers moeten bij binnenkomst van Ethiopië in het bezit zijn van een visum en van een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig na aankomst in het land. Een visum kan eventueel ook verkregen worden op de luchthaven van Addis Abeba, maar hou dan wel rekening met wachtrijen. Bij binnenkomst langs andere grensovergangen of luchthavens, dient het visum aangevraagd te worden bij de Ambassade van Ethiopië te Brussel (ook voor Nederlandse reizigers).
Gezondheid en inentingen
Vaccinaties tegen hepatitis A, buiktyfus, DTP, difterie, polio en tetanus zijn ten zeerste aan te raden. Men draagt best lange of bedekkende kledij en slaapt ’s nachts beter onder een goed muggennet tegen de insecten. In Ethiopië is er daarenboven gevaar op malariabesmetting, zeker op hoogtes lager dan 1.500 meter. Raadpleeg dus zeker uw arts voor het vertrek.
Verder is voor zowel Nederlandse als Belgische reizigers een inenting tegen de gele koorts verplicht. Kijk zeker ook de raadgevingen na op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie (www.who.int), van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering in Nederland (www.lcr.nl), van de Belgische Federale Overheidsdienst voor Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (www.diplomatie.be/nl/travel) of het Belgische Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be).
De medische zorg is beperkt en de bevoorrading van de apotheken onzeker; in erge gevallen laat men zich beter overplaatsen naar Zuid-Afrika of Europa. Het wordt aangeraden een goede reis-, ziekte- en repatriëringverzekering te nemen voor vertrek. Neem ook zelf een kleine reisapotheek mee en vermijd verder ongekookte groenten en water dat niet uit een fles komt.
Bijzondere plekken in Ethiopië
De hoofdstad Addis Abeba is meteen ook de grootste stad van het land met een inwonersaantal van om en bij de drie miljoen. Ze ligt op een hoogte tussen 2.200 en 3.000 meter in het Ethiopische Hoogland. Het is het financiële en culturele centrum van het land en sedert 1950 ook de officieuze hoofdstad van het Afrikaanse werelddeel. Hier bevindt zich dan ook het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie.
Addis Abeba is een erg grote stad met brede lanen en open pleinen beplant met eucalyptusbomen. Bij de bezienswaardigheden die er te vinden zijn, horen bijvoorbeeld de Mercato - de grootste marktplaats van Afrika die haar naam dankt aan de Italianen -, en het Hager-Fikir Theater. Laatstgenoemde is het oudste theater van de stad en de plaats waar heel wat Ethiopische artiesten van de afgelopen decennia hun loopbaan startten. Om een mooi panorama over Addis Abeba te zien, kan men verder de berg Entoto beklimmen.
De rotskerken van Lalibela werden reeds opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO Het gaat om kerken van elf verdiepingen op een hoogte van 2.600 meter die in de twaalfde eeuw werden gebouwd in opdracht van de godvrezende koning Lalibela. In totaal werden er elf opgetrokken en uitgekapt uit een enkele rots. Vandaag de dag is dit bouwkundig meesterwerk nog steeds een populair bedevaartsoord, zeker gedurende de weekends. De kerken hebben de erosie en tand des tijds zeer goed doorstaan en bevatten daarenboven een onvergelijkbare verzameling fresco’s, schilderijen en goed bewaarde, handgeschreven documenten die getuigen van de oudste, christelijke gemeenschap ter wereld die hier leefde.
Het hoogtepunt van alle toeristische trips in Ethiopië is zonder twijfel een bezoek aan de stad Aksum. Het was de hoofdstad van het eerste, Ethiopische koninkrijk en een van de grootste rijken gedurende de antieke periode. Op dat moment was het christelijke Aksum tevens een belangrijk historische en religieuze centrum dat tot vandaag heel wat geheimen verbergt. Volgens het de epiek “Kebra Nagast” zou de kerk te Aksum de befaamde Ark van het Verbond herbergen, met daarin de tafelen met de Tien Geboden. De Koningin van Sheba, waarvan gezegd wordt dat uit haar relatie met Koning Salomon het Ethiopische koningshuis ontstond, zou hier ook geleefd hebben. De plaats werd ook bekend door haar veld met tot dertig meter hoge obelisken die allen uit een stuk graniet werden gehouwen.